Πέθανε ο Έντο Νταλάρα

«Από τη Ρώμη για τον Αντέννα Έντο Νταλάρα!». Η φράση αυτή είναι χαραγμένη στη μνήμη όλων. Ο Ιταλός δημοσιογράφος που επί χρόνια υπήρξε ανταποκριτής ελληνικών ΜΜΕ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ο Έντο Νταλάρα, τη δεκαετία του ’90, ήταν ανταποκριτής επί σειρά ετών της εφημερίδας Το Έθνος και του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Πέθανε στη Ρώμη. Είχε πάθει εγκεφαλικό λίγα λεφτά αφού είχε μεταδώσει, από τους πρώτους, την είδηση για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Ελλάδα.

Υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα, ένας σημαντικός άνθρωπος στον χώρο της δημοσιογραφίας την οποία υπηρέτησε με πάθος, αγάπη και σεμνότητα. Ο Έντο Νταλάρα ήθελε να είναι πάντα παρών στα γεγονότα και στα διεθνή και σ’ αυτά που αφορούσαν την Ελλάδα.

Υπήρξε από τους πρώτους δημοσιογράφους που μετέδωσε στην Ελλάδα από την Λωζάνη την είδηση για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από τη χώρα μας, όταν είχε ανακοινωθεί από την 106η Σύνοδο της ΔΟΕ. Δυστυχώς, αυτή ήταν η τελευταία του ανταπόκριση. Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη λίγα λεπτά μετά τη μετάδοση της είδησης, του στέρησε οριστικά τη δυνατότητα να παραμείνει ενεργός στον στίβο της μάχιμης δημοσιογραφίας.

Παρόλα αυτά, το ενδιαφέρον του για τα γεγονότα και τις εξελίξεις στον κόσμο και στην Ελλάδα, την οποία αγάπησε πραγματικά, παρέμενε αμείωτο, έως το τέλος της ζωής του. Κάθε καλοκαίρι επισκέπτονταν την Ελλάδα, μαζί με την σύζυγο του Λύδια Στεφανίδου, την Ελληνίδα ηθοποιό, η οποία ήταν στο πλευρό του έως την τελευταία του στιγμή.

Ο Έντο Νταλάρα, ο δημοσιογράφος που κάλυπτε ακόμη και με δικά του έξοδα πολλές δημοσιογραφικές αποστολές, έμεινε για πάντα στην «αιώνια πόλη». Όλοι όμως, όσοι τον γνώρισαν μέσα από τους δέκτες των τηλεοράσεών τους, θα θυμούνται την αποφώνηση με την οποία τελείωνε την ανταπόκριση του. Με την χαρακτηριστική ιταλική προφορά του στα ελληνικά «Από τη Ρώμη για τον Αντέννα Έντο Νταλάρα!».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ