Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ

Βασίλισσα Ελισάβετ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών η βασίλισσα Ελισάβετ.

Σε ηλικία 96 ετών έφυγε από τη ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ τη νύχτα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου. Η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία «έσβησε» βυθίζοντας στη θλίψη σύσσωμο το βρετανικό κράτος όπως και ολόκληρο των πλανήτη.

Από τον Απρίλιο του 2021 που πέθανε ο αγαπημένος της σύζυγος Φίλιππος, η υγεία της βασίλισσας άρχισε να επιδεινώνεται. Τον Οκτώβριο του 2021 η Ελισάβετ νοσηλεύτηκε ένα ολόκληρο βράδυ ενώ αργότερα άρχισε να εμφανίζεται και με μπαστούνι.

Μετά τον Φεβρουάριο του 2022, οπότε και νόσησε με κορονοϊό, η επιβάρυνση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ φαινόταν σε κάθε εμφάνισή της ενώ πολλές ήταν εκείνες οι εμφανίσεις οι οποίες προχωρούσαν σε ακύρωση.

Το μεσημέρι της 8ης Αυγούστου 2022 ανακοινώθηκε επίσημα από το Παλάτι του Μπάκινγχαμ ότι αποφασίστηκε να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση. Το BBC διέκοψε το πρόγραμμά του για να μεταδώσει την είδηση. Όπως έγινε γνωστό, στις 20.30 ώρα Ελλάδας, η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή.