Πέθανε η Μάγια Λυμπεροπούλου

Μάγια Λυμπεροπούλου

Θλίψη στο ελληνικό θέατρο με τον θάνατο της Μάγιας Λυμπεροπούλου.

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 81 ετών άφησε απόψε η μεγάλη ηθοποιός του θεάτρου, Μάγια Λυμπεροπούλου, έπειτα από έμφραγμα που υπέστη.

Την είδηση έκανε γνωστή ο πολιτιστικός συντάκτης, Γιώργος Σαρηγιάννης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Μάγια Λυμπεροπούλου! 11 Μαρτίου 1940-22 Ιουλίου 2021. Το ελληνικό θέατρο έχασε σήμερα, από έμφραγμα, στις 14.30, μια Μεγάλη -με την ουσιαστική σημασία της λέξης- Ηθοποιό. Μπορεί και τη μεγαλύτερη. Έφυγε, όπως μου είπε η Βίκυ Βολιώτη, μαθήτριά της και ο πιο κοντινός της άνθρωπος, όπως το ήθελε: μόνη, ανεξάρτητη, χωρίς να ταλαιπωρηθεί, με κάποιους ανθρώπους που της άξιζαν γύρω της.»

Η Μάγια Λυμπεροπούλου γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Μετά την αποφοίτησή της παρέμεινε στο πλευρό του Κουν ως καλλιτεχνική συνεργάτιδά του μέχρι το 1970. Από το 1971 και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διέμεινε στην Γαλλία, όπου σπούδασε κινηματογράφο και εργάστηκε ως ηθοποιός.