Πέθανε η Αγγελική Βαρελλά

Αγγελική Βαρελλά

Έσβησε σε ηλικία 92 ετών η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά.

Φτωχότερη από σήμερα είναι η παιδική λογοτεχνία καθώς η Αγγελική Βαρελλά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1930 και μέσα από το έργο της μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

Η Αγγελική Βαρελλά μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έζησε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κάτι μου έμεινε ανεξίτηλο στη μνήμη της, αφού το περιγράφει και στα βιβλία της, όπως το «Με το χαμόγελο στα χείλη».

Ήταν πτυχιούχος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και για πρώτη φορά ασχολήθηκε με το παιδικό βιβλίο το 1966. Έκτοτε είχε διαρκή πορεία στον χώρο και έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Υπουργείο Παιδείας για τα αναγνωστικά που έγραψε για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου.

Έντονη ήταν η παρουσία της και σε όλες τις εκδηλώσεις (σχολεία, συλλόγους γονέων, δήμους, βιβλιοθήκες κτλ.) που γινόταν για το παιδί και το παιδικό βιβλίο.

Ορισμένα από τα βιβλία που μας προσέφερε η αγαπημένη συγγραφέας είναι τα: «Γελαστός και Αγέλαστος», «9 τηλεφωνήματα κι ένας λαγός», «Τι κάνεις είσαι καλά», «Ποιος παίζει μπάλα στο ταβάνι μας», «Το ποδηλατάκι-ήλιος», «Φιλενάδα φουντουκιά μου» και ο «Ο μικρός ποδοσφαιριστής».