Πέθανε η Αmy Winehouse – Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή

Διαβάστε: Σίγησε η φωνή της μεγαλύτερης ερμηνεύτρια των τελευταίων ετών

Νεκρή στο διαμέρισμα της στο Βόρειο Λονδίνο βρέθηκε η 27χρονη Αmy Winehouse. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου της, αλλά όλοι πιθανολογούν ότι αυτός προήλθε από υπερβολική δόση ναρκωτικών καθώς ήταν γνωστή η εξαρτησή της από το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες. 

Η τελευταία της πρόσφατη ευρωπαϊκή περιοδεία έμελλε να διακοπεί αναγκαστικά στο Βελιγράδι, εξαιτίας της αδυναμίας της να σταθεί στη σκηνή. Στους αμέσως επόμενους προορισμούς της ήταν και η Ελλάδα, στην οποία δεν έφτασε ποτέ… 

Ποιά ήταν η Amy 


Φωτο Reuters 

Η Amy Jade Winehouse γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1983. Ξεχωριστή φωνή, λατρεύτηκε από την πρώτη στιγμή σε όλο τον κόσμο.

Το πρώτο της άλμπουμ «Frank» έγινε επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το αμέσως επόμενο το «Back to Black» το 2006 κατάφερε να την καθιερώσει, χαρίζοντάς της 5 βραβεία Grammy.

Τα βραβεία δεν είχαν τελειωμό για την Winehouse και το άλμπουμ της έγινε το 3ο άλμπουμ σε πωλήσεις στην δεκαετία του 2.000.

Η Amy πρόσφατα ολοκλήρωσε την ηχογράφηση του τρίτου της άλμπουμ αλλά η ημερομηνία κυκλοφορίας είχε καθυστερήσει επειδή είχε μπει για αποτοξίνωση.

Θεωρείται «υπέυθυνη» για την αναγέννηση της βρετανικής μουσικής αλλά και για το γεγονός οτι έφερε ξανά στο προσκήνιο τις σολο ερμηνείες από γυναίκες μουσικούς.

Δυστυχώς τα προβλήματα της με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά δεν της επέτρεψαν να συνεχίσει με την καρίερα της που διαγραφόταν κάτι παραπάνω από λαμπρή. Με μόλις λίγα χρόνια στη μουσική σκηνή και αποτελεί μύθο… 

Ακούστε μία από τις μεγάλες επιτυχίες της, το Back to Black: