Πέρασε μπροστά στο Prime Time ο Alpha

Διαβάστε πως εξηγεί ο Alpha την μείωση της ψαλίδας και τις αλλαγές των τελευταίων μηνών

Διαβάστε την ανακοίνωση του Alpha

Οι πρώτοι δύο μήνες του 2011 έχουν επιφέρει σημαντικές εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας. Συγκεκριμένα, οι συσχετισμοί μεταξύ των τριών μεγαλύτερων τηλεοπτικών σταθμών, Alpha, Ant1 και Mega έχουν αλλάξει, καθώς η ψαλίδα μεταξύ τους έχει μειωθεί σημαντικά, τόσο στην συνολική τηλεθέαση της ημέρας, όσο και στο prime time.

O Alpha, ο οποίος αποτελεί τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τηλεοπτικό σταθμό, μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες κατάφερε να περάσει δεύτερος σε τηλεθέαση στο κοινό 15-44 στο σύνολο της ημέρας, ξεπερνώντας το Mega (τρίτο) κατά 0,1% την εβδομάδα που μόλις πέρασε, και μειώνοντας τη διαφορά του με τον Ant1 (πρώτος) στο 0,6%. Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα η αύξηση του ποσοστού τηλεθέασης του Alpha είναι 14% στο σύνολο ημέρας, ενώ του Ant1 είναι 2,9%. Το Mega έχει σημειώσει πτώση 9%. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αθροιστικά τα τρία μεγαλύτερα κανάλια έχουν τηλεθέαση 51,8% αυξάνοντας περαιτέρω το μερίδιό τους.

Ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα στο prime time, όπου ο Alpha έχει ανελιχθεί στην πρώτη θέση της τηλεθέασης, με διαφορά 0,9% από το δεύτερο Mega και 2,8% από τον τρίτο Ant1, στο κοινό 15-44. Η αύξηση του ποσοστού τηλεθέασης του Alpha στο prime time είναι 19,2%, ενώ τόσο το Mega όσο και ο Ant1 σημειώνουν πτώση, 9,6% και 1,2% αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν επιβεβαίωση της στρατηγικής που έχει χαράξει ο Alpha, οι καρποί της οποίας είναι πλέον ορατοί. Με ένα δυναμικό και διαφοροποιημένο πρόγραμμα, ο Alpha κατάφερε να προσελκύσει ακόμα περισσότερους τηλεθεατές και να εδραιώσει τη θέση του μεταξύ των τριών μεγαλύτερων σταθμών της χώρας.