Πέμη Ζούνη: Παρέμβαση της δικηγόρου της Μπέσσυς Γιαννοπούλου μετά τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Σοφό στον αέρα του Επιτέλους ΣΚ

Πέμη Ζούνη

Τι αναφέρεται από τις δυο πλευρές για τη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην Πέμη Ζούνη και στην Μπέσσυ Γιαννοπούλου;

Σχετικά με τη δικαστική διαμάχη της ηθοποιού Πέμης Ζούνη με την πρώην συνεργάτιδα της Μπέσσυς Γιαννοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Επιτέλους ΣΚ» ο δικηγόρος της ηθοποιού Θέμης Σοφός, με αφορμή λεπτομέρειες που δημοσιεύονται από τα έγγραφα της δικογραφίας στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Ο κ. Σοφός απάντησε πως κάτι τέτοιο προδίδει μόνο ανασφάλεια.

«Η Πέμη όταν εξιστόρησε αυτά τα πράγματα, την ειλικρίνια στο πρόσωπο της ο συνήγορος που αντιμετωπίζει τέτοιες υποθέσεις τη διαπιστώνει αρκετά γρήγορα και αρκετά εύκολα. Μετά την εξιστόρηση όταν μας έφερε βουνό αποδείξεων για όσα μας είπε, σχηματίστηκε μια δικογραφία η οποία αυτή τη στιγμή είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Είναι πραγματικά πρωτοφανές αυτό που της συνέβη. Βεβαίως χρησιμοποιήθηκαν και ηλεκτρονικά μέσα και επιστολές ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από κατασκευασμένα emails και λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, δεν θα πω από ποιον, αλλά βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και θα κριθεί. Θεωρώ ότι κ. Ζούνη έχει μια προσωπικότητα που μπορεί να σηκώσει το βάρος της απόδειξης και βεβαίως να προβάλει τον ισχυρισμό της ευπρόσωπα στη δικαιοσύνη.

Όταν βλέπω κάποιον που δίνει στοιχεία από τη δικογραφία στη δημόσια θέα και έκθεση, θεωρώ ότι αυτό προδίδει μόνο ανασφάλεια. Γιατί καλεί κάποιον να κρίνει ως αντικειμενικός κριτής, ενώ παρακάμπτει αυτόν που είναι ο φυσικός κριτής, που είναι ο δικαστής. Η ειλικρίνεια της Πέμης Ζούνη δεν θα επέτρεπε ποτέ να επινοήσει μια μηνυτήρια αναφορά με τον όγκο που έχει αυτή που υπέβαλε. Δεν θα τολμούσε ποτέ να απασχολήσει τη δικαιοσύνη αν δεν υπήρχε η βασιμότητα και η αλήθεια στον ισχυρισμό της. Σας το λέω ευθέως ότι είναι μια πρωτόγνωρη ιστορία, ένα πρωτόγνωρο βίωμα του οποίου διήλθε ο ψυχισμός της Πέμης Ζούνη. Και τα γεγονότα τα οποία εξιστορούνται στη μηνυτήρια αναφορά, πραγματικά φοβίζουν και τον πιο έμπειρο αναγνώστη, για το πως μπορεί κανείς να υποστεί την παραπλάνηση και να γίνει θύμα μιας απομόνωσης με διάφορους τρόπους.

Η Πέμη Ζούνη λύνει τη σιωπή της για τη διαμάχη με την πρώην συνεργάτιδα της!

Βάλτε στο συνολικό συλλογισμό σας ότι η Πέμη Ζούνη υπηρετεί την τέχνη ως μέρος της ζωής της. Κι αν της πεις ότι έρχεται ο τάδε καλλιτέχνης, ο οποίος είναι διεθνούς φήμης και ο οποίος θέλει να σε συναντήσει και να η επιστολή του, αντιλαμβάνεσαι ότι θα αντιδράσει η ίδια με πολύ διαφορετικό τρόπο, από ότι κάποιος που δεν θα έχει το αντίστοιχο ενδιαφέρον, την ίδια αγάπη για την τέχνη και τον πολιτισμό. Αυτό που ήθελε η Πέμη πάντοτε είναι να υπηρετεί τον πολιτισμό, την τέχνη, την ελληνική κουλτούρα, την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, όπως έχει πράξει τις τελευταίες δεκαετίες.

Αντιλαμβάνεστε ότι για να μπορέσει να σχηματίσει η συνείδηση ενός ανθρώπου την πεπλανημένη αντίληψη ότι κάποια πράγματα λειτουργούν όπως του τα έχεις παρουσιάσει, χρειάζεσαι τη συνεργασία μιας ομάδας περισσοτέρων ανθρώπων. Δεν μπορείς μόνος σου να ελέγξεις αυτή την πεπλανημένη εικόνα. Χρησιμοποιήθηκαν πρόσωπα, χρησιμοποιήθηκαν ψεύτικες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μια σειρά από άλλα γεγονότα τα οποία την οδήγησαν να πιστέψει, αυτό που τελικώς πίστεψε, το οποίο όμως αντικειμενικά ήταν κυριολεκτικώς μια απομόνωση», ανέφερε ο κ. Θέμης Σοφός γύρω από την υπόθεση.

Λίγη ώρα αργότερα η δικηγόρος της κας Μπέσσυς Γιαννοπούλου, κα. Τιτίκα Μουράτογλου έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Επιτέλους ΣΚ» λέγοντας:

«Έκανα αυτή την παρέμβαση και θέλω να μιλήσω. Δεν θέλω να αντιπαρατεθώ στον κύριο Σοφό, στον συνάδελφο μου, ούτε απαντάω στον συνάδελφο μου, ούτε θέλω να αναπτύξω επιχειρηματολογία που έχω στα δικόγραφα μου. Ο στόχος μου είναι αλλού. Είμαι υπέρ της σωστής ενημέρωσης και της ελευθεροτυπίας. Επειδή η εντολέας μου η κυρία Γιαννοπούλου διακρίνει μια μεροληψία και από τη χθεσινή εκπομπή σας ακόμα και εκφράζει αυτό το παράπονο. Εγώ σας ξέρω είστε μια πολύ σοβαρή δημοσιογράφος, έχετε μια ιστορία την οποία σέβομαι και εκτιμώ και θεωρώ ότι ό,τι λέτε το ελέγχετε. Χθες είπατε ότι η κυρία Γιαννοπούλου ήταν η παραγωγός της κυρίας Ζούνη. Δεν ήταν η παραγωγός, η κυρία Γιαννοπούλου έκανε εκτέλεση παραγωγής, την παραγωγή την είχε η ίδια η εταιρεία της κυρίας Ζούνη. Άρα ήξερε πάρα πολύ καλά τα πάντα. Δεν μπορεί να λέει ότι έχει παραπλανηθεί.

Θέμα δεύτερον: Είδα τις δηλώσεις του κυρίου Σοφού προς το τέλος, είδα λεζάντα που έλεγε ότι τα emails είναι πλαστά και κάποια εταιρεία έχει ελέγξει τα emails. Πέραν του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει πάρα πολλά θέματα, υπάρχουν στοιχεία που έχουμε προσκομίσει στον εισαγγελέα που αποδεικνύουν ξεκάθαρα τη γνησιότητα των emails. Το να μπαίνουν λεζάντες ότι τα emails είναι πλαστά, είναι κάτι που μπορεί να παραπλανήσει. Αυτό που επισημαίνω είναι ότι θα προτιμούσα, θα ήθελα και ζητώ αλήθεια, αντικειμενικότητα και πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, διότι η υπόθεση είναι αρκετά μπλεγμένη και αφήνουμε τη δικαιοσύνη να βγάλει άκρη.»

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για την τηλεόραση και τη showbiz!