Πέγκυ Ζήνα:«Η παρουσίαση εκπομπής θα μου άρεσε πολύ»

«Δεν μπορώ να ζήσω μέσα στην ίντριγκα.»

Στην εφημερίδα «Αγορά» και στον Οδυσσέα Μητσόπουλο μίλησε η τραγουδίστρια Πέγκυ Ζήνα και αποκάλυψε πως χωρίς τον σύντροφο της Γιώργο Λύρα «μπορεί να τα είχε παρατήσει», ενώ στα όνειρά της είναι το θέατρο, αλλά και η παρουσίαση.

Θεωρείσαι από τα καλά παιδιά της νύχτας, η νύχτα όμως δεν φημίζεται για τα καλά της παιδιά. Πως κατάφερες να επιβιώσεις;
Είναι αλήθεια πως στη νύχτα «τρως» πολλές φορές απογοήτευση. Συνάντησα στο δρόμο μου και φιλαράκια, που με αγαπούν πολύ, αλλά και αχάριστους ανθρώπους, που μου επέστρεψαν αγνωμοσύνη. Έχω ακούσει για παράδειγμα επιχειρηματίες νυχτερινών μαγαζιών να υποτιμούν ονόματα με τεράστια καλλιτεχνική πορεία για χάρη ενός νέου καλλιτέχνη, που σήμερα είναι στα φώτα κι αύριο μπορεί να μην είναι. Αυτό εγώ δεν το θεωρώ αξιοκρατικό και όταν το βλέπω να συμβαίνει μπορεί να πάνε τα μυαλά μου στα κάγκελα… Εκεί είναι που με πιάνουν κάτι τάσεις φυγής κι ευτυχώς που έχω τον Γιώργο(Λύρα) που με κρατάει στα πόδια μου και διαχειρίζεται αυτός τις καταστάσεις. Λατρεύω το τραγούδι, αλλά μου στοιχίζει αυτό το γύρω-γύρω… Δεν μπορώ να ζήσω μέσα στην ίντριγκα.

Δηλαδή αν δεν υπήρχε ο Γιώργος Λύρας στο πλευρό σου μπορεί και να τα είχες παρατήσει όλα;
Ναι, χωρίς τον Γιώργο μπορεί να τα είχα παρατήσει. Ακόμη όμως κι έτσι θα δούλευα σε πιο μικρούς χώρους, που δεν είναι τόσο της καριέρας. Μπορεί να εμφανιζόμουν και σε ρεμπετάδικο, γιατί το αγαπώ πολύ το λαϊκό τραγούδι. Αν δεν είχα τον Γιώργο να το διαχειρίζεται όλο αυτό, μπορεί και να μην το στήριζα.

Τελευταία βλέπουμε πολλούς συναδέλφους σου να ανεβαίνουν στο θεατρικό «σανίδι». Θα το τολμούσες;
Εγώ ξεκίνησα από το θέατρο και συγκεκριμένα από επιθεώρηση και μιούζικαλ με τον Βαγγέλη Σειλινό. Μάλιστα, ήταν εκείνος που με πίεσε να βγω στο τραγούδι! Δεν σου κρύβω ότι αυτό το είδος είναι ένα μεράκι μου που μένει πάντα στην καρδιά μου…

Είσαι δηλαδή ανοιχτή σε μια πρόταση για θέατρο;
Βέβαια! Οπωσδήποτε κάποια στιγμή θα κάνω και θέατρο και μουσικοθεατρική παράσταση. Θα έρθει η στιγμή και θα το κάνω όπως θέλω. Μία γεύση από αυτό, υπό την έννοια της μουσικής παράστασης, το έζησα το φετινό καλοκαίρι μαζί με τις συναυλίες που κάναμε με τον Κώστα Χατζή. Αυτό που κάνει ο Κώστας Χατζής στην ουσία είναι καταγγελία και αφήγηση και για να γίνει σωστά πρέπει να ανατρέξεις σε τεχνικές του θεάτρου. Νιώθω ότι μετά τον Δημήτρη Μητροπάνο πήρα ακόμη ένα «πτυχίο». Ο Κώστας Χατζής είναι ένα μεγάλο σχολείο. Είναι πάντως στις σκέψεις μας με τον Κωνσταντίνο Ρήγο κάποια στιγμή να κάνουμε κάτι και το γυροφέρνουμε στο μυαλό μας.

Παρουσίαση θα μπορούσες να κάνεις;
Η παρουσίαση εκπομπής θα μου άρεσε πολύ. Είναι ένα «μικρόβιο» που μου έβαλε στο παρελθόν η αγαπημένη μου Ρούλα Κορομηλά που της έχω μεγάλη αδυναμία. Μου έλεγε όταν άρχισα να δίνω τηλεοπτικές συνεντεύξεις πως πρέπει να κάνω τηλεόραση. Την αγαπώ πολύ πάντως την τηλεόραση.