Πέγκυ Σταθακοπούλου: Η αποχή της από την τηλεόραση και το πρόβλημα υγείας του συζύγου της

«Ήξερε την αλήθεια από την πρώτη στιγμή παρόλο που...»

Η Πέγκυ Σταθακοπούλου έχει συνδέσει το όνομα της με μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες κι όμως τα τελευταία χρόνια απέχει από την τηλεόραση. Η ηθοποιός σπα μετά από καιρό τη σιωπή της και μιλά στην Τίνα Μεσσαροπούλου και στο περιοδικό YOU για την αποχή της από την τηλεόραση τα τελευταία χρόνια, αλλά και από τα καλλιτεχνικά δρώμενα όταν ο σύζυγος της Αλέξανδρος Καλδής βίωνε μια πολύ σοβαρή ασθένεια.

Τηλεοπτικά γιατί δε σας βλέπουμε;

Απέχω από το 2007. Αγαπώ πάρα πολύ την τηλεόραση, θα ήθελα να κάνω. Απλώς υπήρξε μια τριετία με την κρίση όπου όλα ήταν «νεκρά». Νομίζω, όμως, ότι θα βρεθεί αυτό που θέλω κι εγώ.

Σας καλύπτει στο 100% το θέατρο; Γιατί ούτε στον κινηματογράφο σας έχουμε δει πολύ.

Εδώ και πολλά χρόνια έχω καταλάβει ότι δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα μαζί: Και γύρισμα και θέατρο και κανένα διαφημιστικό ενδιάμεσα. Γιατί οι ρόλοι δεν είναι σαν τα ρούχα μας που τα βγάζουμε για να βάλουμε τα επόμενα! οι ρόλοι είναι μέρος της ψυχοσύνθεσης μας.

Αυτός ήταν ο λόγος που απέιχατε τότε με την αρρώστια του συζύγου σας;

«Ο λόγος που απείχα τότε ήταν γιατί θεωρούσα ότι αυτό που συνέβαινε στην οικογένειά μου ήταν σημαντικό και χρειαζόταν υποστήριξη. Δεν περίσσευε τίποτα για να το δώσω αλλού, οπότε ένιωθα ότι η ζωή βρίσκεται σε μια στιγμή έντονης δοκιμασίας και η δική μου θέση ήταν εκεί»

Η Χριστίνα πως βίωσε όλη αυτή την περιπέτεια;

«Το βίωσε όπως το βιώναμε κι εμείς. Ήξερε την αλήθεια από την πρώτη στιγμή παρόλο που ήταν 5,5 ετών, αλλά με μια αισιόδοξη ματιά για την πορεία των πραγμάτων. Συμμετείχε πολύ, είχε άσχημες εικόνες κάποιες στιγμές αλλά μιλούσαμε. Την ωρίμασε πάρα πολύ όλο αυτό, χωρίς, ωστόσο, να της αφαιρέσει τη χαρά της ζωής και χωρίς να της δημιουργήσει μεγάλους φόβους. Τελικά οι δοκιμασίες στους ανθρώπους – και στους μεγάλους και στους μικρούς – μπορεί και να τους κάνουν καλύτερους. Τα ψέματα ούτε χρειάζονται ούτε ωφελούν».