Πάτρα: «Υπάρχουν κοινά στοιχεία στο θάνατο των τριών κοριτσιών»

Πάτρα

Ασφυξία το μοτίβο στους θανάτους και των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, όσο η υπόθεση προχωρά και το θρίλερ βαίνει στο τέλος του.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής, σημείωσε πως η πνευμονορραγία που έχει βρεθεί στις εξετάσεις της Μαλένας δείχνει προς την κατεύθυνση του ασφυκτικού θανάτου και δεν έχει καμία σχέση με κεταμίνη.

«Η πνευμονορραγία συνάδει πλήρως με ασφυκτικό θάνατο και μάλιστα ,ε συγκεκριμένες μορφές. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση αυτό το εύρημα να επιβεβαιώσει την ‘κεταμινομανία’ των ημερών, ειδικά για ένα περιστατικό που έχουν γίνει τοξικολογικές εξετάσεις και ήταν καθαρές. Δεν προσφέρουμε καλές υπηρεσίες όσοι έχουμε μπει σε αυτήν την ‘κεταμινομανία’ γιατί δεν ωφελεί».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, τα ευρήματα που προκύπτουν από τις εξετάσεις των τριών κοριτσιών δε θα πρέπει να ερμηνεύονται μεμονωμένα: «Το λάθος που γίνεται κάποιες φορές από συναδέλφους είναι ότι προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε μεμονωμένα ευρήματα, κάτι που φέρνει ένα χαοτικό αποτέλεσμα που δεν οδηγεί πουθενά. Όταν ιατροδικαστές μελετούν έναν οργανισμό τον μελετούν στο σύνολό του.

Έχουμε δύο εξαίρετους συνάδελφους που αξιολογούν όλα τα στοιχεία. Το να παίρνουμε ένα στοιχείο κάθε φορά και να προσπαθούμε να πούμε ότι δεν αποκλείεται το ένα ή το άλλο, δεν έχει νόημα. Δεν πρέπει να βλέπουμε μεμονωμένα τα ευρήματα αλλά στο σύνολό τους και τι αποτέλεσμα μας δίνουν».

Σύμφωνα με τον κ. Λέων, υπάρχουν κοινά στοιχεία στον θάνατο των τριών κοριτσιών, ενώ απαντήσεις αναμένεται να δώσει και το πανάκι με το υγρό που βρέθηκε και ζητούσε μετά μανίας πίσω η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πλέον εξετάζεται και αναμένεται να φέρει νέα ευρήματα στο φως.