Πάτρα: «Υπάρχει κι άλλος λόγος για να γίνει η εκταφή της Τζωρτζίνας»

Πάτρα

Πάτρα: "Υπάρχει ανάγκη να ανοιχτεί ο τάφος της Τζωρτζίνας και να πάρουμε από μέσα το tablet διότι μπορεί να περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τις Αρχές".

Στο Hello! και στην Ελισάβετ Οικονόμου έδωσε συνέντευξη ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας και αντιδήμαρχος στο Δήμο Αθηναίων, Γρηγόρης Λέων, για την υπόθεση στην Πάτρα, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Πιστεύετε ότι είμαστε εν αναμονή νέων εξελίξεων στη συγκεκριμένη υπόθεση;

Εκτιμώ πως ναι -και δεν το λέω χάριν εντυπωσιασμού, αλλά γιατί, όσο θα ξετυλίγεται η ιστορία, θα υπάρχουν και άλλες καταιγιστικές εξελίξεις, τις οποίες πιθανώς να μη σκεφτόμαστε καν.

Σε ό,τι αφορά το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, θεωρείτε πως θα αποδειχθεί ότι ίνα εγκληματική ενέργεια; 

Αυτά που περιμένουμε τώρα είναι μια επαναξιολόγηση της τριμελούς επιτροπής για το πρώτο παιδί και την ερμηνεία του ιατροδικαστή που έχει διαχειριστεί το θάνατο του δεύτερου παιδιού, του βρέφους, για το πνευμονικό οίδημα που έθεσε ως αιτία θανάτου. Νομίζω πως αυτά τα δύο στοιχεία θα ξεκλειδώσουν τα δύο περιστατικά.

Σε πόσες μέρες θα γίνει η επαναξιολόγηση;

Αν πραγματοποιηθεί επανέλεγχος, πιθανόν να απαιτηθούν λίγες εβδομάδες. Αν όμως δοθούν απαντήσεις με τα ευρήματα που ήδη έχουμε, τα οποία είναι αρκετά, πιστεύω πως το διάστημα θα είναι πολύ σύντομο.

Είναι αλήθεια ότι θα ανοιχτεί ο τάφος της Τζωρτζίνας;

Υπάρχει ανάγκη να ανοιχτεί ο τάφος της Τζωρτζίνας και να πάρουμε από μέσα το tablet διότι μπορεί να περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τις Αρχές. Ωστόσο υπάρχει κι άλλος λόγος για να γίνει αυτή η εκταφή.