Πάτρα: Στον ανακριτή ο Μάνος Δασκαλάκης «απέναντι» στην Ρούλα Πισπιρίγκου

Μμνος Δασκαλάκης

Ο Μάνος Δασκαλάκης βρίσκεται στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα, για τη δολοφονία της οποίας έχει προφυλακιστεί η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο πατέρας του 9χρονου κοριτσιού και εν διάσταση σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου πέρασε το κατώφλι του γραφείου του συγκεκριμένου δικαστικού λειτουργού, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. Ο Μάνος Δασκαλάκης με την πράξη του αυτή, θα αναγνωρίσει την γυναίκα με την οποία έφερε στον κόσμο τρία παιδιά ως κατηγορουμένη, ότι δολοφόνησε από πρόθεση την μεγαλύτερη τους κόρη, την Τζωρτζίνα.

Την ίδια ώρα όμως με γρήγορους ρυθμούς τρέχουν οι έρευνες γύρω από τις συνθήκες θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας, αλλά και της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Παρότι που στο πιστοποιητικό της 69χρονης γυναίκας που έφυγε από τη ζωή το φθινόπωρο του 2020 αναγράφεται ως αιτία θανάτου της  «νεόπλασμα μήτρας – οστεολυτικές βλάβες», οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει και αρχίζουν να λαμβάνουν όλα τα έγγραφα από τις παρατηρήσεις  και τα πορίσματα των γιατρών κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο πανεπιστημιακό νοσοκομείου του Ρίου από τις εννέα έως και τις δώδεκα Σεπτεμβρίου του 2020.

Παράλληλα οι αστυνομικές αρχές ερευνούν και τις οικονομικές συναλλαγές που είχε δοθεί η δυνατότητα να κάνει ο Μάνος Δασκαλάκης για λογαριασμό της θανούσης.

Η 69χρονη σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού από το 2017 είχε διορίσει ως ειδικό πληρεξούσιο της, τον πατέρα των τριών κοριτσιών που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα μικρότερο των 33μήνων.

Η Ευγενία Κούτρα που είχε χάσει τον άνδρα της και δεν είχε παιδιά, μέσα από το νοσοκομείο που νοσηλεύονταν το Φεβρουάριο του 2017, με συμβολαιογραφική πράξη εξουσιοδότησε μεταξύ άλλων τον Μάνο Δασκαλάκη να εισπράττει την μηνιαία σύνταξη της, να πραγματοποιεί καταθέσεις και αναλήψεις σε τραπεζικούς της λογαριασμούς και να την εκπροσωπεί σε οποιαδήποτε υπόθεση της σε δημόσια, δημοτική και φορολογική αρχή. Μάλιστα έδινε το δικαίωμα στο Μάνο Δασκαλάκη να διορίζει και ο ίδιος άλλους πληρεξούσιους με παρόμοιες αρμοδιότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, από τη στιγμή που εξετάζεται από την αρχή ο θάνατος της 69χρονη Ευγενία Κούτρα, οι αστυνομικές αρχές βάζουν στο μικροσκόπιο τους ακόμα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο της θανούσης όσο και του ζευγαριού. Όπως αναφέρουν πηγές newsit.gr από «κόσκινο» θα περάσουν τα χρηματικά ποσά που αντλήθηκαν από τους λογαριασμούς της γυναίκας από το Μάνο Δασκαλάκη αλλά και πού χρησιμοποιήθηκαν αυτά.

Την ίδια ώρα το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Θοεδωρόπουλου που ανέλαβε την εκπροσώπηση δύο συγγενών σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκης με ανακοίνωσή του αναφέρει τα παρακάτω:

«Αξιότιμοι κ. Δημοσιογράφοι των μέσων μαζικής ενημέρωσης του ηλεκτρονικού αλλά και του έντυπου τύπου, σας ενημερώνουμε πως το δικηγορικό μας γραφείο «Ανδρέας Κων. Θεοδωρόπουλος & Συνεργάτες law firm» πρωτοστατούντος του ιδρυτή του Δικηγόρου Παρ΄Αρείω Πάγω Ανδρέα Κων. Θεοδωρόπουλου, ανέλαβε την νομική υποστήριξη συγγενών της αειμνήστου αποθανούσας Κούτρα – Θεοδωροπούλου Ευγενίας ενεργούντες έχοντας κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας της και διερευνώντας τις συνθήκες της αποβίωσής της.

Οι νομικές μας κινήσεις θα είναι σαφείς και συγκεκριμένες αποδίδοντας ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόσωπο παραπλάνησε, απάτησε ή απείλησε την Ευγενία Κούτρα – Θεοδωροπούλου, προκειμένου να της αποσπάσει χρηματικά ποσά ή ακίνητη περιουσία, ρίχνοντας άπλετο φως για να υπάρξει διαλεύκανση στην πολύκροτη υπόθεση των Πατρών και τον άδικο χαμό των τριών ανηλίκων τέκνων».

Θανάσης Γερασιμίδης, Αναστασία Σταματοπούλου

Πηγή: Newsit