Πάτρα: Ασφαλιστικά μέτρα κι αποκαλυπτικά μηνύματα

Πάτρα

Η αγωνία κορυφώνεται και οι εξελίξεις κρατούν πάντα το πολύκροτο θέμα στην κορυφή της επικαιρότητας.

Συγγενείς της σπιτονοικοκυράς κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, που παραμένει στη φυλακή και ετοιμάζεται για το δικό της αίτημα αποφυλάκισης, με την ελπίδα πως αυτό θα της ανοίξει τον δρόμο προς την ελευθερία.

Οι συγγενείς της σπιτονοικοκυράς ζητούν τα κλειδιά του διαμερίσματος που έμενε η Ευγενία Κούτρα και μιλούν για κρυμμένα στοιχεία που ίσως αποδειχθούν κλειδιά πίσω από την δολοφονία της Τζωρτζίνας.

«Λόγω του ότι χρησιμοποιούσαν για αρκετό χρονικό διάστημα μετά τον θάνατό της ενδεχομένως μέσα σε αυτά να υπάρχουν στοιχεία π.χ. ρούτερ, κινητά κλπ που σχετίζονται με την διεξαγόμενη έρευνα των ανακριτικών αρχών για τα αίτια θανάτου της ανήλικης κόρης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη».

Όπως επισημαίνουν οι συγγενείς της σπιτονοικοκυράς, η 33χρονη κατηγορούμενη και ο Μάνος Δασκαλάκης δεν φρόντισαν να τους παραδώσουν τα κλειδιά εδώ και σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια.

«Το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου χρησιμοποιήθηκε, άγνωστο πότε ακριβώς και πόσες φορές, από τον Μάνο Δασκαλάκη ως στούντιο για πρόβες μουσικού συγκροτήματος. Το διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου στο οποίο διέμενε η Ευγενία Κούτρα, χρησιμοποιήθηκε ως χώρος συνάντησης της Ρούλας Πισπιρίγκου με τρίτους ή και ως χώρος φιλοξενίας αγνώστων προσώπων».

Όλα αυτά την ώρα που η 33χρονη ετοιμάζεται να καταθέσει μέσω των δικηγόρων της το δικό της αίτημα αποφυλάκισης. Μέσα σε αυτό θα επισημαίνεται ότι δεν έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία για εκείνη από την εξέλιξη της έρευνας, ότι δεν είναι ύποπτη φυγής και ότι δεν έχει βρεθεί η παραμικρή δική της σύνδεση με τη διαδρομή της κεταμίνης.

Η επικοινωνία του Θεόδωρου Γιάνναρου, πρώην διοικητή νοσοκομείου Ελπίς, με τον Μάνο Δασκαλάκη ήταν τακτική τους τελευταίους μήνες. Πριν από 20 μέρες, οι δυο τους αντάλλαξαν μηνύματα, με τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου Ελπίς να τον ρωτάει αν χρειάζεται κάποια βοήθεια.

«Όχι κύριε Γιάνναρε δε θέλω καμία σχέση με κανέναν, αρκετό κακό έχει γίνει. Δεν χρειάζεται, μου αρκεί η επαφή με εσάς που θέλατε από την αρχή να βοηθήσετε πραγματικά», ήταν η απάντηση του Δασκαλάκη.

Τους μήνες που είχαν προηγηθεί, λίγο πριν και λίγο μετά την κοινή συνέντευξη που είχαν δώσει, ο Μάνος Δασκαλάκης έδειχνε να στηρίζει την 33χρονη. Μετά από ανάρτηση του κ. Γιάνναρου για το σύνδρομο Μινχάουζεν είχε γράψει:

«Διάβασα τις αναρτήσεις σας και δεν σας κατηγορώ για κάτι. Τόσοι βγαίνουν και λένε, κουραστήκαμε πλέον. Εγώ αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να επιμείνω σε καμία έρευνα».

Πλέον, ο 33χρονος συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Επικεντρώνεται στην έρευνα για τους θανάτους των παιδιών του.

Για το θέμα με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι συγγενείς της σπιτονοικοκυράς αναμένεται αντίδραση από τον δικηγόρο του.

«Ζητάμε να μας χορηγηθεί προσωρινή διαταγή, να προβούμε στην λεπτομερή καταγραφή των κινητών της πραγμάτων, αλλά και σε εξέταση του ακινήτου προς αποτροπή τυχόν φθορών από υγρασία ή άλλες αιτίες».

Οι επόμενες μέρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες αφού μέσα σε αυτές θα υπάρξουν νέες καταθέσεις από πρόσωπα κλειδιά, ενώ είναι πολύ πιθανό να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας. Υπενθυμίζεται ότι προτού της ασκηθεί ποινική δίωξη η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε απευθυνθεί στον κ. Λύτρα για να την υπερασπιστεί.

«Η επαφή που είχα, η αρχική, ήταν με το σύζυγό της, τον Μάνο Δασκαλάκη. Αυτός με πήρε πρώτη φορά τηλέφωνο και συνάντησα και τους δύο πολλές φορές. Όταν της ασκήθηκε ποινική δίωξη θεώρησα ότι δεν μπορώ να είμαι από την πελυρά της κατηγορουμένης από τη στιγμή που δεν έχω τη σύμφωνη γνώμη του Μάνου Δασκαλάκη. Δέχτηκα ένα τηλέφωνο από την κατηγορούμενη, μου ζήτησε να συνδράμω στην υπεράσπισή της. Της είπα ότι πρώτα πρέπει να κάνω επαφές και να το σκεφτώ, να πάρω τη δικογραφία για να δω εάν μπορώ να βοηθήσω. Αυτή είναι η εξέλιξη και τίποτα παραπάνω».

Επιπλέον, ο κ. Λύτρας τόνισε πως ούτε η οικογένεια Πισπιρίγκου, αλλά ούτε και η οικογένεια Δασκαλάκη δεν γνώριζαν κανέναν πρώην διοικητή νοσοκομείου. Ο δικηγόρος δεν έχει μιλήσει ακόμα με τον Μάνο Δασκαλάκη, όμως σκοπεύει να επικοινωνήσει μαζί του.

«Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με αυτή την υπόθεση έχω κάποια στοιχεία στα χέρια μου. Είχα τις διαβεβαιώσεις από ιατροδικαστές για τα δύο παιδιά – δεν μιλάω για την Τζωρτζίνα – ότι δεν βλέπουνε εγκληματική ενέργεια και ασφυξία».

Εκείνο που προβληματίζει τον κ. Λύτρα είναι η μεγάλη καθυστέρηση των νέων ιατροδικαστικών εξετάσεων. Ακόμη, δήλωσε στο Live News πως ο Μάνος Δασκαλάκης του είχε αναφέρει ότι δεν περνούσε από το μυαλό του ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε κακό στα παιδιά.

Πηγή: Mega – Live News