Πατέρας Αντώνιος: Καλούνται μαζί με την πρεσβυτέρα ως ύποπτοι για τρία κακουργήματα

πατέρας Αντώνιος

Εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και του πατέρα Αντωνίου...

O πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή κλήθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές με την ιδιότητα των υπόπτων τέλεσης τριών αξιόποινων πράξεων, οι οποίες τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος, στο πλαίσιο της έρευνας για τα οικονομικά του οργανισμού.

Έτσι, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου» με την κλήση από τις εισαγγελικές αρχές να αφορά τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος της οργάνωσης, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Κανδύλη στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο MEGA, το απόγευμα της Παρασκευής το αδίκημα της απιστίας αφορά αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ ποσό οι οποίες συνδέονται με την αγορά και την ανακαίνιση από το ζευγάρι ακίνητου στην Πωγωνιανή καθώς και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης. Το αδίκημα της υπεξαίρεσης αφορά ποσό 467.000 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και λεφτά, τα κοσμήματα και χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η εισαγγελική παραγγελία για τη λήψη των ανωμοτί εξηγήσεων από τους δύο υπόπτους στάλθηκε από τις εισαγγελικές αρχές στην οικονομική αστυνομία.