Παρουσιάστρια του MEGA αποκαλύπτει – «Έχω δεχθεί παρενόχληση αλλά το πάλεψα»

MEGA

"Ήταν πολλά χρόνια στον χώρο, ενώ εγώ μόλις λίγους μήνες στη δημοσιογραφία" εξομολογείται το αγαπημένο πρόσωπο του MEGA.

Την προσωπική της εμπειρία από φαινόμενο βίας στον επαγγελματικό χώρο εξομολογήθηκε αγαπημένο πρόσωπο του MEGA μιλώντας στo Secret και τη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Τριάντου. Ο λόγος για την δημοσιογράφο και παρουσιάστρια του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού τα Σαββατοκύριακα, Μαριλένα Γεραντώνη.

Το 2018 συμμετείχατε στην καμπάνια «Don’t ccept it», η οποία εναντιωνόταν στη βία κατά των γυναικών. Πριν από λίγο καιρό η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε τη σιωπή της και από τότε ξεκίνησε ένα ντόμινο εξελίξεων στον χώρο του αθλητισμού, ενώ μέχρι σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας και καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου. Πιστεύετε πως θα βγει σε καλό όλο αυτό ή είναι μια φούσκα που θα σκάσει απότομα, όπως ξεκίνησε;

Σε ότι αφορά το κομμάτι της σεξουαλικής παρενόχλησης, θεωρώ ότι η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου ήταν μια γενναία κίνηση, η οποία δείχνει τη στροφή που έχει πάρει η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια προς έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς βία και διακρίσεις. Νομίζω ότι έγινε το πρώτο και σημαντικότερο βήμα ώστε η κοινωνία να πάψει να ανέχεται τη βία, όποια μορφή κι αν έχει – ψυχολογική, λεκτική, σωματική -, αλλά και την ατιμωρησία.

Δεχτήκατε ποτέ λεκτική ή σωματική βία στον επαγγελματικό σας χώρο; Και, αν ναι, πως το αντιμετωπίσατε;

Ναι, έχω δεχθεί παρενόχληση και μόνο. Την εποχή εκείνη δεν είχαν ωριμάσει οι συνθήκες, όπως σήμερα. Μίλησα άμεσα σε συναδέλφους για την πίεση που είχα υποστεί, όμως δεν το κατήγγειλα επισήμως. Δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να δικαιωθώ, ούτε να γίνω πιστευτή. Το άτομο ήταν πολλά χρόνια στον χώρο, ενώ εγώ μόλις λίγους μήνες στη δημοσιογραφία. Η διαχείριση δεν ήταν εύκολη, αλλά το πάλεψα με τον σωστό τρόπο. Για καλή μου τύχη, σχετικά γρήγορα παρουσιάστηκε μια νέα επαγγελματική ευκαιρία. Ήταν στο MEGA – όνειρο ζωής για κάθε δημοσιογράφο – την οποία και άδραξα χωρίς σκέψη, κι έτσι εγκατέλειψα το προηγούμενο, τοξικό περιβάλλον.