«Παρών» πολιτιστικά δηλώνει ο Γιάννης Μπέζος για την επόμενη μέρα της πανδημίας

Γιάννης Μπέζος

"Είναι ένα καλοκαίρι στη σφαίρα της εξαίρεσης, κατά συνέπεια θα πρέπει όλοι να βάλουμε νερό στο κρασί μας..."

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 εμφανίστηκε μέσω skype ο Γιάννης Μπέζος το βράδυ της Πέμπτης. Ο δημοφιλής ηθοποιός και πρωταγωνιστής του «Πέτα τη φριτέζα» μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου για την επόμενη μέρα της πανδημίας του κορονοϊού στον χώρο της Τέχνης και του πολιτισμού.

Ειδικότερα, με αφορμή και την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης από την υπουργό Πολιτισμού, ο Γιάννης Μπέζος δήλωσε πως «κατά την εκτίμηση μου μπορεί μια παράσταση να επιβιώσει με το 40% της πληρότητας των θεατών. Εξαρτάται από το μέγεθος παραγωγής που έχουμε, πως γίνονται οι δουλειές και τι απαιτήσεις έχουμε και νομίζω ότι μπορούμε να προσαρμοστούμε διότι οι εποχές δεν είναι οι κανονικές. Το ξέρουμε όλοι. Είναι ένα καλοκαίρι στη σφαίρα της εξαίρεσης, κατά συνέπεια θα πρέπει όλοι να βάλουμε νερό στο κρασί μας, να μειώσουμε τις οικονομικές μας απαιτήσεις και να δούμε πως θα μπορέσουμε να κάνουμε μια ωραία συντροφιά και να δώσουμε παρηγοριά στους συμπατριώτες μας. Αυτή είναι η δουλειά των καλλιτεχνών».

«Θα το θεωρούσα εφιαλτικό εάν είχαμε μηδενική παρουσία πολιτιστική, στις παραστατικές δηλαδή τέχνες κυρίως εννοώ, τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι πολύ ενθαρρυντικό αυτό και, επίσης, μου άρεσε που ειπώθηκε ότι πρέπει να επιδοτούμε την εργασία και όχι την ανεργία. Θα πρέπει να είμαστε παρόντες το καλοκαίρι και νομίζω ότι μπορεί, με έναν τρόπο, να ελαχιστοποιήσουμε τα έξοδα και να κάνουμε όλοι θυσίες προκειμένου να είμαστε παρόντες. Το οφείλουμε στους συμπατριώτες μας. Πρέπει να γίνουν αυτά. Δεν θα γίνουν όλα αλλά τα περισσότερα θα γίνουν και θα γίνουν με αρχοντιά»!

Μια ξεκάθαρη και σαφής, όπως κάθε φορά, τοποθέτηση του αγαπημένου πρωταγωνιστή!