Παρέμβαση του υπουργείου υγείας μετά την εκπομπή «Μαζί σου», για την 27χρονη που έμεινε εγκεφαλικά νεκρή!

Διαβάστε λεπτομέρειες...

Την περίπτωση της άτυχης Δώρας που μετά τη γέννηση του παιδιού της στο μαιευτήριο είχε επιπλοκές που την οδήγησαν στο να μείνει εγκεφαλικά νεκρή, φιλοξένησε το Σάββατο το μεσημέρι, η εκπομπή «Μαζί σου» με την Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ. Η Τατιάνα φιλοξένησε την δικηγόρο της οικογένειας της άτυχης 24χρονης, Γιάννα Παναγοπούλου, η οποία  εξήγησε όσα έγιναν και ζήτησε δικαιοσύνη για την οικογένεια της Δώρας η οποία έφτασε σε αυτή την κατάσταση μετά τη γέννα, ενώ ήταν υγιέστατη.

Μετά την προβολή του θέματος από την εκπομπή,  και τη δημόσια έκκληση της κ. Παναγοπούλου  επικοινώνησε με την δικηγόρο , συνεργάτης του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ο οποίος ενδιαφέρθηκε άμεσα για την υγεία της νεαρής γυναίκας.

Αμέσως διετάχθη προκαταρκτική εξέταση έτσι ώστε να διευρευνηθούν και να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν την άτυχη κοπέλα σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση.

Μάλιστα σήμερα ο  διοικητής της 6 ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, διέταξε κατεπείγουσα
προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με περιστατικό επιτόκου, η οποία αφού υπεβλήθη σε καισαρική τομή την 18-05-2020, εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Ο διοικητής ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες, περιστάσεις, αιτίες και τυχόν λάθη και παραλείψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού.

Πώς βρέθηκε ξαφνικά η Δώρα, να είναι εγκεφαλικά νεκρή

Η γυναίκα πήγε στις 18 Μαΐου για να κάνει το προεγχειρητικό έλεγχο για να γεννήσει την επομένη ημέρα με προγραμματισμένο ραντεβού για καισαρική. Ο γιατρός της είπε, όμως, ότι είχε συσπάσεις μήτρας και την έβαλε στο χειρουργείο κάνοντας το τεστ για τον κορονοϊό, που είναι απαραίτητο σε όλες τις περιπτώσεις, βάσει πρωτοκόλλου.

Λίγο αργότερα γέννησε το αγοράκι, αλλά όπως ενημέρωσαν τον σύζυγό της, η 27χρονη ήταν εγκεφαλικά νεκρή, έπειτα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη.

Η γυναίκα εισήχθη εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό θάνατο. Οι συγγενείς της τώρα παρακαλούν για ένα θαύμα.

Διάβασε τι είχε πει στην εκπομπή «Μαζί σου», η δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννα Παναγοπούλου,  το Σάββατο  : «Μιλάμε για μια κοπέλα 27 ετών, ένα κορίτσι το οποίο πήγε σε δημόσιο νοσοκομείο να γεννήσει το πρώτο της παιδάκι. Μάλιστα επειδή γνώρισα προσωπικά την οικογένεια -μια πραγματικά πολύ δεμένη οικογένεια- σας λέω ότι η κοπέλα δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας ποτέ, ήταν υγιέστατη, δεν είχε κάποιο βεβαρημένο ιστορικό.

Μάλιστα, όπως μου ανέφερε και η μητέρα της, είχε την οικονομική δυνατότητα να πάει και σε ιδιωτικό μαιευτήριο να γεννήσει. Όμως όλη αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό της έδωσε εμπιστοσύνη και πίστη στο Δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό το κορίτσι δηλαδή είπε: Εγώ θα πάω να γεννήσω στο Δημόσιο νοσοκομείο για να είμαι πολύ πιο ασφαλής, λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού. Και την ημέρα που πήγε στο νοσοκομείο δεν είχε πάει για να γεννήσει, θα γεννούσε μία μέρα μετά, Πήγε λοιπόν στις 18 Μαΐου, για να υποβληθεί στην εξέταση για τον covid 19, στην οποία υποβάλλονται όλες οι ετοιμόγεννες λόγω της περίσταση αυτής, καθώς και στις προγεννητικές εξετάσεις. Όμως ενημέρωσαν τον σύζυγό της ότι πρέπει να γίνει ο τοκετός την ίδια μέρα. Πράγματι το κορίτσι γέννησε. Γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, 3.400 γραμμάρια, αλλά ενώ ο γιατρός τους είπε αρχικά ότι είναι καλά στην υγεία της, μετά τους είπε ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ότι έχει διασωληνωθεί, και ότι εισήχθη στην εντατική. Και από την ημέρα εκείνη μέχρι σήμερα για δέκα μέρες, το κορίτσι αυτό δίνει για τη ζωή του, παλεύει να κρατηθεί στη ζωή, και πριν δύο μέρες δυστυχώς, η οικογένεια ενημερώθηκε ότι έχει νεκρώσει ο εγκέφαλός της