Παρέμβαση Συνηγόρου στη ΝΕΡΙΤ

Αλλοίωση όρων της προκήρυξης για τις προσλήψεις

Άμεσες και υπεύθυνες απαντήσεις αλλά και γραπτά στοιχεία ζητάει από τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, ο Συνήγορος του Πολίτη, επισημαίνοντας με έμφαση στην παρέμβαση του πως τυχόν αλλοίωση των όρων της προκήρυξης για τις προσλήψεις είναι δυνατόν να οδηγήσει σε «ακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού».

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα οι «Τυπολογίες», ο συνήγορος του Πολίτη ζητάει να ενημερωθεί άμεσα και τεκμηριωμένα αν είναι αληθείς οι καταγγελίες των τριών υποψηφίων που προσέφυγαν σε αυτόν για αλλοίωση των όρων της προκήρυξης.
Στις αναφορές των τριών υποψηφίων παρατίθενται τα κείμενα των προκηρύξεως για τις θέσεις των δημοσιογράφων, από τα οποία προκύπτει πως στη δεύτερη δημοσιοποίηση άλλαξαν όροι του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη δεύτερη φάση αξιολόγησης, εφόσον είχαν «προϋπηρεσία τουλάχιστον δύο ετών σε οποιοδήποτε ΜΜΕ». Αυτό άλλαξε στην κατηγορία προσλήψεων για «Σύνταξη – Παραγωγή Ειδήσεων / Εκπομπών» όπου ο όρος μετατράπηκε σε «τριετή εμπειρία στην τηλεόραση ή / και στο ραδιόφωνο». Η δεύτερη αλλαγή έγινε στον όρο της προκήρυξης για το 20% των 1.342 θέσεων που θα καλυφθούν με άτομα με αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα», ο οποίος δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ με τη φράση «αυξημένα τυπικά ή / και ουσιαστικά προσόντα».

Ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει πως κάθε δημοσίευση προκήρυξης δεσμεύει τη δημόσια αρχή που διενεργεί τον διαγωνισμό και επιτρέπεται η παραβίαση των ουσιωδών διατάξεών της. 

Πηγή:ΠΑΡΟΝ