Παρέμβαση στην εκπομπή του ΑΝΤ1 για το Europa League έκανε ο Γιάννης Αλαφούζος

Κατηγόρησε τους ανθρώπους του καναλιού για στρεβλή, άδικη και αντι-παναθηναϊκή ενημέρωση.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αρχικά, έγραψε στο Twitter: »Αλλη μια στρεβλή και αντιπαναθηναϊκή βραδιά από τον ΑΝΤ1, εύγε», και στη συνέχει ανέφερε: «Και να ξέρετε ότι ξέρουμε για τις συνωμοσίες κάποιων δημοσιογράφων… Ντροπή»!

Αργότερα, ο Γιάννης Αλαφούζος παρενέβει τηλεφωνικά στην εκπομπή, λέγοντας: »Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για την κάλυψη του αγώνα του Παναθηναϊκού. Έχετε μια προκατάληψη ως κανάλι και ως εκπομπή και θεωρώ ότι κάνατε στρεβλή παρουσίαση στην απόδοση της ομάδας. Αυτή είναι η άποψη μου, αλλά και πολλών οπαδών μας. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έπρεπε να νικήσει και εσείς τον παρουσιάζετε σαν ομάδα έτοιμη να πεθάνει, να διαλυθεί και ότι είναι τυχερή που πήρε το βαθμό. Νομίζω ότι αφού προβάλετε μόνο τον Παναθηναϊκό, ακόμα και αν δεν τον συμπαθείτε, δεν θα έπρεπε να κάνετε μία τόσο προκατειλημμένη παρουσίαση. Εγώ τα λέω αυτά για να ξέρουν οι τηλεθεατές του ΑΝΤ1 ότι εμείς όχι μόνο δεν συμμεριζόμαστε την άποψη σας, αλλά εκφράζουμε και την αγανάκτηση μας για αυτή την εμπάθεια».

Ο παρουσιαστής της εκπομπής εξήγησε ότι έχουν καλή συνεργασία με την ομάδα όχι μόνο φέτος, αλλά τα τέσσερα τελευταία χρόνια που παρουσιάζει ο σταθμός τα παιχνίδια του Europa League. Μάλιστα του ανέφερε πως αν υπήρχε εμπάθεια και προκατάλειψη δεν θα του έδιναν βήμα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ απάντησε: »Τον τίτλο που έχετε στην οθόνη σας, τον είδε όλος ο κόσμος, όχι μόνο εγώ. Ξέρετε πολύ καλά πως όταν σας παίρνει ο πρόεδρος μιας ομάδας, που την έχετε παρουσιάσει με έναν τρόπο συγκεκριμένο και σας ζητάει να παρέμβει, το ελάχιστο δημοσιογραφικό ήθος επιβάλλει να τη δεχτείτε. Το λέω για να ξέρετε τη θέση μας».

Ο Γιάννης Αλαφούζος κατηγόρησε επιπλέον, το κανάλι, ότι προσπάθησαν μαζί με άλλους να «φάνε» τον Φερέιρα: «Θέλω να σας πω ότι ξέρω πολύ καλά ότι κάποιοι άνθρωποι του ΑΝΤ1 έχουν ιδιαίτερη αντιπάθεια απέναντι στον κύριο Φερέιρα και συμμετείχαν – έχω στοιχεία στα χέρια μου, αν θέλετε – σε κλειστές ομάδες, που συζητούσαν και με ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για το πως θα πετύχουν αλλαγή του προπονητή. Αν θέλετε αυτά τα πράγματα, τότε εντάξει. Δεν έχουν όμως τόση δύναμη, γιατί δεν τα κατάφεραν».

Τέλος, ο εξέφρασε και την ενόχλησή του για την κάλυψη των επεισοδίων που έγιναν έξω από το ΟΑΚΑ: «Θα ήσασταν ευτυχής να μην τα είχε καταφέρει ο Παναθηναϊκός και επίσης, δεν αναφέρατε για τον φασιστικό χαιρετισμό που απεύθυναν συνέχεια οι οπαδοί της Λάτσιο και προκαλούσαν τους οπαδούς του Παναθηναϊκού συστηματικά. Είπατε απλά ότι δεν είναι τα καλύτερα παιδιά. Προσπαθούσαμε όλο το απόγευμα να μάθουμε ποιοι ήταν αυτοί με τις μοτοσυκλέτες που ακολουθούσαν τους εκδρομείς της Λάτσιο από το αεροδρόμιο αν ήταν πολιτικής προελεύσεως, γιατί ξέρουμε ότι η Λάτσιο επισήμως είναι μία ομάδα με ροπή στην ακροδεξιά, αν ήταν ακροδεξιοί, ακροαριστεροί ή οτιδήποτε άλλο. Πρώτα κατηγορήσατε και λούσατε τον Παναθηναϊκό συνολικά και μετά σταθήκατε στη Λάτσιο».

Διαβάστε ακόμα:

Παναθηναϊκό, Χατζηβασιλείου ή Σιλά επέλεξαν οι τηλεθεατές;