Παρέμβαση ΕΣΡ στο MEGA ζητει ο ΣΥΡΙΖΑ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - MEGA CHANNEL για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Τελευταίο «επεισόδιο» η επιστολή που έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΣΡ και καταγγέλει τον τηλεοπτικό σταθμό, ότι δεν αναγνώσθηκε στο δελτίο της 4ης Ιανουαρίου ανακοίνωση του κόμματος για το θέμα.

Για παραβίαση των αρχών της πλουραλιστικής ενημέρωσης και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας κατηγορεί τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, με σημερινή επιστολή του προς τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ζητώντας ταυτόχρονα την παρέμβασή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Προς:
Τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης
κ. Ι. Λασκαρίδη

Δευτέρα, 7/1/2012

Κύριε Πρόεδρε,

Απευθυνόμαστε στην ανεξάρτητη αρχή του Ε.Σ.Ρ. για να καταγγείλουμε την απαράδεκτη στάση, με βάση τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, του τηλεοπτικού σταθμού MEGA να μην αναφέρει στο δελτίο ειδήσεων της 4ης Ιανουαρίου ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία μας με τη διεύθυνση του σταθμού ζητήσαμε να αναγνωστεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση που αναφερόταν στην κορυφαία υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τις ευθύνες του κ. Βενιζέλου και τον τρόπο σχολιασμού της από τον σταθμό. Επίσης, διατυπώναμε μια σειρά ερωτημάτων προς τον σταθμό που κατά τη γνώμη μας εξηγούν τον τρόπο τοποθέτησής του και κάλυψης του συγκεκριμένου γεγονότος. Η απάντηση που λάβαμε από τη διεύθυνση του σταθμού ήταν η κατηγορηματική άρνηση της να διαβαστεί η ανακοίνωση ή εναλλακτικά να υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση εκ μέρους του εκπροσώπου τύπου του κόμματός μας .

Παρακαλούμε όπως, με βάση τις αρμοδιότητες του Ε. Σ. Ρ, να παρέμβετε απέναντι σε αυτήν την εξόφθαλμη παραβίαση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης .

Για το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Πάνος Σκουρλέτης»

7/1/2013
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ