Παράταση του lockdown έως τις 6 Δεκεμβρίου – Πως θα λειτουργήσει το click away

Lockdown

Βέβαιος πως το lockdown δεν θα τελειώσει τις 30 Νοεμβρίου, όπως είναι προγραμματισμένο, εμφανίστηκε ο γγ Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Κλιμακωτά το άνοιγμα της αγοράς ενόψει Χριστουγέννων.

Κατά τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη, το lockdown θα παραταθεί έως τις 6 Δεκεμβρίου. Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης (25.11.2020), όταν θα γίνει η άρση των περιορισμών, το άνοιγμα της αγοράς θα γίνει με συγκεκριμένους κανόνες για να μη χαθεί ό,τι κερδήθηκε με το lockdown των τελευταίων εβδομάδων.

«Θα ανοίξουμε με κανόνες όταν μας το επιτρέψουν οι ειδικοί» τόνισε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης και άφησε ανοιχτό να κάνουμε γιορτές με… SMS, λέγοντας πως οι κανόνες που ισχύουν σήμερα θα ισχύουν και για τις γιορτές.

Πως θα γίνει το click away

Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες για το click away, την πρακτική που φαίνεται ότι θα έρθει και στα… μέρη μας για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μαγαζιά, όταν αυτά ανοίξουν.

Μιλώντας στο Mega, ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης τόνισε πως είναι μια διεθνής πρακτική, που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

Η ιδέα για το click away έπεσε στο τραπέζι ως εναλλακτική για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων. Θα γίνεται με ηλεκτρονική παραγγελία, το προϊόν θα προπληρώνεται και η παραγγελία θα παραλαμβάνεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Ο γγ Εμπορίου επισήμανε ότι με τον τρόπο αυτό αποφορτίζονται οι μεταφορές, ενώ αποφεύγεται ο συνωστισμός, καθώς «δεν θα γίνεται έρευνα αγοράς εντός του καταστήματος, αλλά από το ηλεκτρονικό κατάστημα».

Πηγή: newsit.gr