Παραολυμπιακοί αγώνες 2016: Δεν τους πτόησε η βροχή! Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης [pics, vids]

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2016
2016 Rio Paralympics - Opening ceremony - Maracana - Rio de Janeiro, Brazil - 07/09/2016. Confetti falls during the opening ceremony. REUTERS/Carlos Garcia Rawlins FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.

Άκρως συμβολική, συγκινητική και φαντασμαγορική η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

[dfp_ads id=236982]

Το Μαρακανά φωτίστηκε ξανά και υποδέχτηκε 4.300 αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Ανάμεσά τους και 60 Έλληνες.Πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό του Ρίο ντε Τζανέιρο, με τους συμβολισμούς να μη λείπουν. Άλλωστε, οι αθλητές που παίρνουν μέρος σε αυτούς τους Αγώνες είναι νικητές της ζωής και δίνουν σε όλους μας μαθήματα ζωής και θέλησης. Δεν τους πτόησε η βροχή ούτε το γεγονός πως η λαμπαδηδρόμος Μάρσια Μαλσάρ έπεσε. Σηκώθηκε αμέσως, αποθεώθηκε και συνέχισε!

Χιλιάδες Βραζιλιάνοι βρέθηκαν στο θρυλικό Μαρακανά για να χειροκροτήσουν τους αθλητές και η τελετή δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από εκείνη των Ολυμπιακών Αγώνων πριν από μερικές εβδομάδες. H αντίστροφη μέτρηση έγινε με πανό που βρίσκονταν στην οροφή του σταδίου, πάνω στο καθένα από τα οποία ήταν γραμμένος ένας αριθμός. Όταν έφτασαν στο 1, ο Aaron Wheelz πήδηξε από μια τεράστια ράμπα και έδωσε το έναυσμα για την έναρξη!

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες στο NEWSIT