Παπακαλιάτης: Τι ρόλο θα έδινα σε Παπανδρέου και Καραμανλή, αν έγραφα σήριαλ

Διαβάστε: Ο ηθοποιός μιλάει για τον Μότσαρτ, το "Νησί" και τους πολιτικούς

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μιλάει στο περιοδικό ELLE για τον νέο του ρόλο ως Μότσαρτ και υποστηρίζει πως δεν του πήρε παραπάνω από 4' λεπτά για να πει το ναι όταν του έγινε η πρόταση. Πολλοί ίσως βιαστούν να πουν τι δουλειά έχει ο τηλεοπτικός Παπακαλιάτης στο σανίδι. Τι θα τους απαντούσε; ''Έχω υπάρξει στο θέατρο αρκετές φορές και μια χαρά τα έχω πάει. Η απάντησή μου θα ήταν να ξεκολλήσσει από το κόμπλεξ του. Το βρίσκω πιο τίμιο και υγιές να πει κάποιος δεν μου αρέσει καθόλου ο Παπακαλιάτης όπως παίζει είτε στην τηλεόραση, είτε στο θέατρο, παρά να απορεί γιατί ένας ηθοποιός που έχει κάνει πολλή τηλεόραση κάνει και θέατρο'', λέει χαρακτηριστικά.

Για την μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία ''Νησί'' λέει: Φυσικά και ζήλεψα τη τηλεθέαση που κάνει το Νησί. Είναι ωραίο να ζηλεύουμε με μέτρο. Το θέμα είναι πού μας οδηγεί αυτή η ζήλεια. Όταν η ζήλεια σού βγαίνει σε δημιουργία, τότε αυτό είναι εξέλιξη. Το Νησί είναι μια εξαιρετική δουλειά που ο καθένας θα ζήλευε''.

Αν έγραφε ένα σενάριο για την πολιτική, ποιο ρόλο θα είχε ο Γιώργος Παπανδρέου και ποιον ο Κώστας Καραμανλής; ''Για τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν είναι ο ρόλος του πρωταγωνιστή. Αν έπρεπε να του δώσει ένας σκηνοθέτης έναν ρόλο σε ένα σενάριο, αυτός θα ήταν του κολλητού φίλου του πρωταγωνιστή, του συμπαθή ήρωα που βοηθά την πλοκή να τρέχει, όχι όμως του πρωταγωνιστή. Αυτό είναι ακριβώς το δράμα και στο πολιτικό προσκήνιο της συγκεκριμένης εποχής. Δεν υπάρχει κανείς πρωταγωνιστής. Στον Κώστα Καραμανλή θα ταίριαζε ο ανιψιός''!

Για την προσωπική του ζωή λέει: ''Στην ηλικία μου ταιριάζει οτιδήποτε είναι αληθινό. Σ'αυτή τη φάση της ζωής μου ένας γάμος δεν είναι κάτι αληθινό, ούτε κάτι που πιστεύω ότι θα ήμουν καλός σ'αυτό. Όμως, το να υπάρξω σαν πατέρας είναι κάτι που θέλω αληθινά και ουσιαστικά στη ζωή μου. Απλώς είμαι διπλά σκεπτικός, αφού βλέπω γύρω μου μια κοινωνία σε ταραχή, πράγμα που μοιραία οδηγεί στο να την πληρώνουν τα παιδιά. Ελπίζω, με όση δύναμη έχω, να τα καταφέρω και να γίνω καλός πατέρας στο μέλλον''.