Παντελής Παντελίδης: Οι 7 καταθέσεις – κλειδιά για την τραγική νύχτα του θανάτου του

Παντελής Παντελίδης

“Σύντομα θα αποκαλυφθεί με επιστημονικό τρόπο η αλήθεια” λέει ο συνήγορος της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη.

Τέσσερις μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή του Παντελή Παντελίδη, οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν ακόμα να ρίξουν “φως” στις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης. Ποιος οδηγούσε το πολυτελές τζιπ στο οποίο επέβαιναν το θύμα αλλά και η Φρόσω Κυριακού με τη Μίνα Αρναούτη;

Φρόσω και Μίνα, επιμένουν πως ήταν ο Παντελής Παντελίδης εκείνος που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι, ενώ η μητέρα του θύματος υποστηρίζει ότι οδηγούσε η Φρόσω Κυριακού, βρίσκοντας σύμμαχο σε μια γυναίκα που νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο με τη Φρόσω και υποστηρίζει ότι άκουσε τον πατέρα της να το παραδέχεται.

Οι 7 καταθέσεις-κλειδιά

Μαρτυρία Μίνας Αρναούτη

Βαρύτατα τραυματισμένη μετά το δυστύχημα και ενώ χρειάστηκαν πολλές εβδομάδες για να ανακτήσει τις αισθήσεις της, η Μίνα Αρναούτη κατέθεσε στις Αρχές μέσα από τον θάλαμο του νοσοκομείου στις 20 Απριλίου. “Όλοι μαζί μεταβήκαμε στην ανωτέρω οικία με το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης. Φύγαμε από το σπίτι χωρίς να προσέξω την ακριβή ώρα και επιβιβαστήκαμε πάλι στο ανωτέρω όχημα. Εγώ κάθισα στο πίσω κάθισμα δεξιά και στη θέση του συνοδηγού η Κυριακού Ευφροσύνη, ενώ στη θέση του οδηγού ήταν ο Παντελής Παντελίδης.” Σε αυτό το σημείο η Αρναούτη περιγράφει ένα περιστατικό που μέχρι σήμερα παρέμενε άγνωστο. “Κατά την πορεία μας ο οδηγός εισήλθε σε αδιέξοδο και με οπισθοπορεία κινηθήκαμε κανονικά προς τη γέφυρα εξόδου του πρώην Ανατολικού Αερολιμένα Αθηνών προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Κατάλαβα ότι ο οδηγός του οχήματος που επέβαινα ήταν σε θέση να οδηγεί και δεν μου έδωσε εντύπωση ανθρώπου που να μην έχει τη δυνατότητα του ελέγχου του οχήματος.”

“Κατά τη διάρκεια της διαδρομής αντιλήφθηκα ότι είχε αυξήσει ταχύτητα ο οδηγός και τον παρότρυνα να μειώσει την ταχύτητά του, φορώντας αμέσως τη ζώνη ασφαλείας. Ο οδηγός δεν μείωσε την ταχύτητα, αλλά ένιωσα ότι η ταχύτητα του οχήματος αυξήθηκε λίγο πριν από την γέφυρα. Στη συνέχεια κατάλαβα ότι χάθηκε ο έλεγχος του οχήματος και από το σημείο αυτό και ύστερα δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Συνήλθα στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” έπειτα από αρκετό χρονικό διάστημα, σοβαρά τραυματισμένη, και έμαθα για τον χαμό του οδηγού, βρισκόμενη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επίσης έμαθα ότι η Κυριακού είχε τραυματιστεί ελαφρά.»

Στην ερώτηση του αστυνομικού, αν αντιλήφθηκε άλλο όχημα ή πεζό να έχει παρεμβληθεί στην πορεία τους, η ίδια απαντά:

«Όχι δεν θυμάμαι. Θέλω να προσθέσω ότι, κατά τη διάρκεια που βρισκόμαστε στην οικία που προανέφερα, εγώ ήμουν καθισμένη μαζί με την Κυριακού σε καναπέ και δεν είδα αν ο Παντελίδης είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και πόση. Εγώ είχα καταναλώσει πέντε με έξι ποτά. Κατά την επιβίβασή μας ήμασταν μόνο οι τρεις μας και δεν φορέσαμε ζώνες ασφαλείας, την οποία όπως προείπα τη φόρεσα λόγω φόβου. Δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη κανενός για τον τραυματισμό μου, επιθυμώ όμως την πλήρη αστική μου αποζημίωση.”

Μαρτυρία Φρόσως Κυριακού

Σε κατάθεση που δόθηκε στις 19 Φεβρουαρίου, η Φρόσω Κυριακού, δηλώνει: “Ήμουν συνοδηγός στο ΙΧ που οδηγούσε ο Παντελίδης Παντελής και στις πίσω θέσεις επέβαινε η Αρναούτη Μυρσίνη, της οποίας την ακριβή θέση στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου δεν θυμάμαι. Κινούμασταν επί της γέφυρας εξόδου του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα. Κανένας από εμάς δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Θυμάμαι ότι κάποια στιγμή ο ανωτέρω οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και εκτραπήκαμε της πορείας μας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής πορευόμασταν με κανονική και σταθερή ταχύτητα και στο ύψος της στροφής ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Από τα λίγα που μπορώ να θυμηθώ είναι ότι το αυτοκίνητο ανετράπη και ήμασταν και οι τρεις εγκλωβισμένοι και στη συνέχεια μας απεγκλώβισαν, αλλά δεν θυμάμαι ποιοί ήταν αυτοί. Εν συνεχεία μεταφέρθηκα με σταθμό του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Ήμουν η πρώτη που απεγκλώβισαν από το όχημα και ήμουν στη θέση του συνοδηγού. Αυτά μπορώ να θυμηθώ προς το παρόν. Δεν ξέρω και δεν είμαι σε θέση λόγω της κατάστασης που βρίσκομαι να σας δηλώσω εάν επιθυμώ ή όχι την ποινική δίωξη του ανωτέρω οδηγού ο οποίος έχασε τη ζωή του στο ατύχημα ή οποιουδήποτε άλλου. Επιθυμώ την αστική μου αποζημίωση.”

Στη συμπληρωματική της κατάθεση η ίδια αναφέρει:

“Στη θέση του οδηγού κάθισε ο Παντελίδης και ξεκινήσαμε. Μάλιστα βρεθήκαμε σε κάποιο αδιέξοδο και με οπισθοπορεία εξήλθαμε από αυτό. Εγώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής κρατούσα το κινητό μου και δεν κατάλαβα τι έγινε. Μετά την πρόσκρουση του αυτοκινήτου δεν θυμάμαι κάτι, πιθανόν να έχασα τις αισθήσεις μου και ξύπνησα εντός του αυτοκινήτου από φωνές της Αρναούτη και πιθανόν από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που με απεγκλώβισαν από το όχημα. Δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη κανενός για το ατύχημα και τον τραυματισμό μου, αλλά επιθυμώ την πλήρη αστική μου αποκατάσταση.”

Μαρτυρία Αθηνάς Παντελίδου