Παναγιώτης Στάθης: Οι πρωτάρηδες στο debate και ο «πολύ στενός κορσές»

Παναγιώτης Στάθης

"Δεν περιμένω έκπληξη στο debate" ομολογεί ο Παναγιώτης Στάθης.

Λίγη ώρα πριν βρεθεί στο debate των πολιτικών αρχηγών, εκπροσωπώντας το OPEN, o Παναγιώτης Στάθης βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με την Ματίνα Παπαδέα το βράδυ της Τετάρτης και μίλησε για όλα όσα περιμένει και ο ίδιος από την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ειδικότερα, ο Παναγιώτης Στάθης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «οι θεματικές είναι πολύ συγκεκριμένες και κατά συνέπεια υπάρχει μια στενότητα στο εύρος των ερωτήσεων που μπορούμε να υποβάλουμε. Αντιλαμβανόμαστε όλοι, όμως, ότι τα θέματα και οι αιχμές της επικαιρότητας είναι συγκεκριμένες. Κατά συνέπεια θα προσπαθήσουμε να θέσουμε ερωτήματα τα οποία αφορούν τον κόσμο, την κυβερνησιμότητα, την οικονομία και όλα αυτά που συζητά ο πολίτης κάθε μέρα στο δρόμο, στο σπίτι, στο καφενείο με τους φίλους του. Αυτά τα οποία και θα κρίνουν τελικά και την εκλογική αναμέτρηση».

«Αν με ρωτάς αν περιμένω να ακούσω κάτι το οποίο θα με εκπλήξει, νομίζω ότι μετά από σχεδόν οκτώ μήνες προεκλογικής εκστρατείας – άτυπης και επίσημης – έχουν ειπωθεί τα πάντα. Αυτή είναι η αίσθηση που έχω. Αυτό το πολιτικό επίπεδο που είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, παρά το γεγονός ότι έχουμε και νέους στο debate δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πάει σε debate, ο κ. Βελόπουλος, ο κ. Βαρουφάκης, ο κ. Ανδρουλάκης επίσης είναι πρωτάρηδες όπως και εγώ. Είναι όμως τέτοιο το επίπεδο των πολιτικών αρχηγών που θεωρώ ότι δύσκολα θα κάνουν λάθος».

«Δεν περιμένω έκπληξη. Αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν, να αποφύγουν και το λάθος βέβαια. Δηλαδή στις ερωτήσεις που θα τεθούν, να μην υπάρξει κάτι που θα τους εκθέσει. Αυτό νομίζω πως θα είναι το πλαίσιο, είναι πολύ σφιχτό το πλαίσιο για να μπορείς να ξεφύγεις όταν έχεις χρονόμετρο από πάνω και συγκεκριμένη θεματική… είναι πολύ στενός ο κορσές» συμπλήρωσε, επίσης, ο Παναγιώτης Στάθης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN με την Ματίνα Παπαδέα το βράδυ της Τετάρτης