Παγκόσμια επιτυχία για την ελληνική start up που σχεδίασε την πιο έξυπνη υιοθεσία αδέσποτων σκύλων

Pet-Link

Οι μαθητές του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού, που έφτιαξαν την καινοτόμα πλατφόρμα και βραβεύτηκαν για την επιτυχία τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παγκόσμια επιτυχία για την ομάδα μαθητών από το Λύκειο του Κολλεγίου Ψυχικού, της ελληνικής μαθητικής start up εταιρίας, που σχεδίασε την πιο έξυπνη υιοθεσία αδέσποτων σκύλων.

Το pet-link είναι η πρώτη εφαρμογή, που επιτρέπει στους σκύλους να… διαλέξουν τον ιδιοκτήτη τους. Ο φιλόζωος που επιθυμεί να υιοθετήσει ένα αδέσποτο σκύλο, μπαίνει στη pet-link, συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο που θα συλλέξει πληροφορίες για τον τρόπο ζωής του, τον διαθέσιμο χώρο και χρόνο, αλλά και τον χαρακτήρα του. Επίσης, για τους φιλόζωους που αδυνατούν να έχουν σκύλο, η pet link προσφέρει τη δυνατότητα εικονικής υιοθεσίας, δηλαδή να καλύψει τις ανάγκες ενός ζώο όσο αυτό φιλοξενείται σε μία φιλοζωική.

Η Λυδία Ευαγγελάτου και τα αδέρφια, Αλέξανδρος και Κωνσταντίνος Μαθιός μίλησαν για την κατάκτησή τους στην εκπομπή της Κρατικής Τηλεόρασης «Από τις έξι».

«Ουσιαστικά αυτή η εφαρμογή είναι τρία σε ένα. Υπάρχει ένα “ταίριασμα” με τους σκύλους, στο οποίο παρατηρούνται οι ανάγκες του φιλόζωου και του σκύλου, ώστε να γίνεται επιτυχημένα η κάθε υιοθεσία. Παράλληλα, δημιουργήσαμε μια τράπεζα αίματος από την οποία τα σκυλιά μπορούν να πάρουν αίμα, κάτι που δεν υπήρχε στην Ελλάδα μέχρι στιγμής. Ακόμα, δημιουργήσαμε ένα e-shop, από το οποίο ο φιλόζωος μπορεί να προμηθευτεί κάποια βασικά είδη, που θα χρειαστεί υιοθετώντας ένα σκυλί» είπε η Λυδία Ευαγγελάτου.

«Με τον αδερφό μου δουλέψαμε πέρσι εθελοντικά σε μια φιλοζωική, όπου η ίδια η φιλοζωική μας είχε θέσει αυτό το πρόβλημα που βλέπουμε στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως και πηγάζει από τις αποτυχημένες υιοθεσίες. Το γεγονός δηλαδή ότι δε μπορούμε να ταιριάξουμε τις ανάγκες, τον χαρακτήρα και τον τρόπο ζωής και του σκύλου και του φιλόζωου. Την προτείναμε αυτή την ιδέα στην ομάδα μας που αποτελείται από 35 μαθητές, και με τη βοήθεια όλων, και των καθηγητών μας, την εξελίξαμε σε αυτό που είναι σήμερα, μια ολοκληρωμένη ιδέα» είπε ο Κωνσταντίνος Μαθιός.

Συγχαρητήρια σε όλους!