Ουκρανία: Συγκλονισμένη η Ηρώ Καριοφύλλη στο δελτίο του Alpha – «Ζητώ συγγνώμη»

Ουκρανία, Ηρώ Καριοφίλλη

"Ένιωθε υποχρέωση να φορτωθεί τόσο βάρος, μόνο και μόνο γιατί τον πήραμε μαζί μας από την Ουκρανία" εξομολογήθηκε η ρεπόρτερ του Alpha.

Σε απευθείας σύνδεση από την Ουκρανία μίλησε η δημοσιογράφο Ηρώ Καριοφύλλη, το βράδυ της Παρασκευής, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ. Η ρεπόρτερ, μάλιστα, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την συναισθηματική της φόρτιση διηγούμενη την βοήθεια που δέχθηκε λίγο νωρίτερα από ηλικιωμένο άνδρα.

Ειδικότερα, μέσα σε όλα, η Ηρώ Καριοφύλλη από τα σύνορα Ουκρανίας και Πολωνίας δήλωσε πως «με σπαστά μου λέει πως «είναι πολύ δύσκολο για μια γυναίκα να κουβαλάει όλα αυτά τα πράγματα» και πήρε ο άνθρωπος το σακ βουαγιάζ μου στον ώμο του! Πήρε την βαλίτσα και περπάτησε δύο χιλιόμετρα δίπλα μου, δίπλα σε μένα και τον Δημήτρη Ζακχαίο κουβαλώντας την βαλίτσα μας και τα πράγματα μας μόνο και μόνο γιατί ήθελενα μας ευχαριστήσει που τον προσέχαμε».

«Δεν ξέρω όμως τελικά ποιος πρόσεχε ποιον γιατί, όταν φτάσαμε στα σύνορα, υπήρχε μια τεράστια ουρά και περιμέναμε για δυο ώρες. Εκεί λοιπόν, επειδή ο Δημήτρης έκανε πλάνα και εγώ μιλούσα στο κινητό, άθελα μου έφυγα από την ουρά, ήρθε ένας στρατιώτης με βίαο τρόπο και με το όπλο μου ζήτησε να πάω πάλι πίσω στην ουρά. Δεν το κατάλαβα. Γύρισα, τον είδα με το καλάσνικοφ και τρόμαξα. Μπαίνει στην μέση ο κύριος Αρκάντι και αρχίζει πολύ έντονα να του μιλάει στα Ουκρανικά και να με δείχνει. Καταλαβαίνω ότι του έλεγε προφανώς, «δεν πρέπει να φέρεσαι έτσι σε μια γυναίκα». Περπάτησε ο άνθρωπος, 76 χρονών άνθρωπος, μαζί μας δύο χιλιόμετρα κουβαλώντας τις βαλίτσες. Όταν φτάσαμε στα σύνορα, ο άνθρωπος δάκρυσε γιατί προφανώς ένιωσε πως τώρα πια είναι ασφαλής. Αυτός μας βοήθησε να περάσουμε τον έλεγχο των διαβατηρίων γιατί δεν ξέρουν σχεδόν καθόλου αγγλικά στην Ουκρανία».

«Αυτός ο άνθρωπος μας έδωσε ένα πολύ μεγάλο μάθημα! Ζητώ συγγνώμη για την φόρτιση απλά ο άνθρωπος ήταν απίστευτος. Κουβαλούσε την βαλίτσα, ένιωθε υποχρέωση να φορτωθεί τόσο βάρος, μόνο και μόνο γιατί τον πήραμε νωρίτερα μαζί μας» συμπλήρωσε, εμφανώς συγκινημένη, η Ηρώ Καριοφύλλη από την Ουκρανία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ.