Oscar: Η ώρα της απονομής – Δείτε τα live

Διαβάστε: Πως θα παρακολουθήσετε live την τελετή απονομής

Το ενδιαφέρον φέτος για εμάς τους Έλληνες είναι ακόμη μεγαλύτερο αφού ανάμεσα στις υποψηφιότητες Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας, βρίσκεται και η ελληνική, «Ο Κυνόδοντας»!

Εξίσου σημαντικές ταινίες είναι οι: «Αληθινό θράσος» με 10 υποψηφιότητες, «Ο Λόγος του Βασιλιά» που συγκέντρωσε συνολικά 12 υποψηφιότητες, «The Social Network» και «Inception» που συγκέντρωσαν από 8 υποψηφιότητες.

Όσο για τις κατηγορίες καλύτερης ερμηνείας για κάποιους ανήκουν σχεδόν σίγουρα στον Colin Firth (Ο Λόγος του Βασιλιά) και στην Νatalie Portman (Μαύρος Κύκνος).

Πάρτι και εκδηλώσεις πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στο Λος Αντζελες για την οσκαρική υποψηφιότητα του «Κυνόδοντα» στην κατηγορία της Ξενόγλωσσης Ταινίας. Όπως γράφει το ΕΘΝΟΣ, την Πέμπτη, το τοπικό Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου παρέθεσε δείπνο στο εστιατόριο Μιραμπέλ στη Λεωφόρο Σάνσετ προς τιμήν του Γιώργου Λάνθιμου και των συντελεστών της ταινίας του. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος την Κυριακή (ο έως τώρα θρίαμβος του «Κυνόδοντα» είναι μεγάλος κι ας μη βάλει στις αποσκευές του στην επιστροφή το Οσκαρ), η ελληνική ομογένεια διοργανώνει, μετά την απονομή των βραβείων, πάρτι στο εστιατόριο Ισλα, κοντά στο θέατρο Κόντακ, όπου έχει στηθεί και μεγάλη οθόνη κλειστού κυκλώματος για την προβολή της τελετής.

Η απονομή των Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Nova, ενώ μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής θα ανοίξουν οι πόρτες του Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη μετάδοση δωρεάν.

Επισκεφθείτε το TLIFE για όλα τα νεότερα από το Hollywood και παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό, τα ξημερώματα της Δευτέρας, τη φετινή απονομή.