Οριστικό τέλος για τους «Λογαριασμούς»

Διαβάστε: Γιατί ...πτώχευσε η εκπομπή

Ο λόγος για την εκπομπή «Για λογαριασμό σας» που παρουσιάζει ο Νίκος Σαμοΐλης και η οποία δεν έφερε τα αναμενόμενα ποσοστά τηλεθέασης για τον ALPHA. Οι υπεύθυνοι στο κανάλι της Κάντζας έκαναν τους λογαριασμούς τους βάζοντας από τη μία τα έξοδα, δηλαδή το κόστος της εκπομπής και από την άλλη τα έσοδα, που μεταφράζεται σε τηλεθεάσεις και διαφημιστικά έσοδα. Το ότι η πρώτη λίστα είχε μεγαλύτερους αριθμούς έκανε τα στελέχη του ALPHA να πάρουν δραστικές αποφάσεις.  

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες, η εκπομπή «Για λογαριασμό σας» δεν είναι στον προγραμματισμό του ALPHA για την επόμενη σεζόν. Άλλωστε, όπως σας είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, αν η εκπομπή ήταν να βγει στον αέρα την επόμενη σεζόν θα έπρεπε μέσα στον Αύγουστο να ξεκινούσε γυρίσματα για να μπορέσει ο Νίκος Σαμοΐλης να κάνει την έρευνα που απαιτείτο για να βάλει σε τάξη τους λογαριασμούς των ανθρώπων που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Ωστόσο, αν και έκανε καλή δουλειά με τους λογαριασμούς τους, δεν κατάφερε να κάνει καλό… λογαριασμό στη Nielsen με αποτέλεσμα η εκπομπή να αποχωρήσει από το τηλεοπτικό τοπίο.

Σύμφωνα πάντως, με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, η διοίκηση του ALPHA θα επανεξετάσει το «Λογαριασμό» στα τέλη του χρόνου αλλά οι καλά γνωρίζοντες, θεωρούν ότι η εκπομπή… πτώχευσε και δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής της.

Γρηγόρης Μελάς