Ολυμπιακός: Τροπαιούχος του Conference League για πρώτη φορά – Πανζουρλισμός με το γκολ του Ελ Κααμπί

Ολυμπιακός

O Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με τον ωραιότερο τρόπο τον "θρύλο" της φετινής ευρωπαϊκής του διαδρομής!

Στον μεγάλο τελικό του Europa Conference League κατόρθωσε να βρεθεί ο Ολυμπιακός, τη νύχτα της Τετάρτης, για να κονταροχτυπηθεί με την Φιορεντίνα στην Opap Arena. Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον συγκεκριμένο αγώνα μιας και για πρώτη φορά έδωσε το παρών ελληνική ομάδα σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε, λοιπόν, να δώσει το μεγαλύτερο ματς της ιστορίας του με στόχο να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκή κούπα στο ποδόσφαιρο των ανδρών. Απέναντί του, Ιταλική Φιορεντίνα η οποία είχε και περσινή παρουσία στον τελικό του Europa Conference League και φέτος βρέθηκε στον τελικό με ένα αήττητο σερί 13ων αγώνων στην Ευρώπη.

Αν και τα 90 λεπτά διατηρήθηκε το 0 – 0, ανάμεσα στις δυο ομάδες, ακολούθησε η παράταση για να αναδείξει τον μεγάλο νικητή του Europa Conference League .

Και αυτός δεν ήταν άλλος από την ελληνική ομάδα, ο Ολυμπιακός που κατάφερε μόλις 5′ πριν από το τέλος της παράτασης να βρει δίχτυα με τον Ελ Κααμπί και να σκορπίσει ρίγη συγκίνησης και χαράς στους εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς του.

Εντός και εκτός Opap Arena, μιας και σύσσωμο το στάδιο και όχι μόνο σείστηκε από το γκολ που έχρησε την ομάδα του Πειραιά, τον Ολυμπιακό τροπαιούχο για πρώτη φορά του Europa Conference League!