Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλεισμός για Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη στο μεικτό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του μεικτού στο τένις, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το ελληνικό δίδυμο ηττήθηκε από τους Αυστραλούς Τζον Πιρς/Άσλεϊ Μπάρτι με 2-1 (4-6, 6-4, 6-10) κι έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, ολοκληρώνοντας την παρουσία του στην Ιαπωνία, μιας και τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και η Μαρία Σάκκαρη έχουν αποκλειστεί και στο ατομικό.

Η ομάδα της Αυστραλίας ήταν πιο έμπειρη στο διπλό κι αυτό φάνηκε στο σούπερ τάι μπρέικ, το οποίο το κατέκτησε με σχετική άνεση (10-6), κι έτσι πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, μπαίνοντας στη ζώνη των μεταλλίων. Οι Αυστραλοί θα παίξουν με τους Ρώσους Αντρέι Ρούμπλεφ/Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα και θα έχουν δύο ευκαιρίες για να ανέβουν στο βάθρο.

Η πρώτη παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη σε Ολυμπιακούς Αγώνες ολοκληρώθηκε χωρίς την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι το μέλλον τους ανήκει.

Ο αγώνας:

Η Αυστραλία κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4. Υπερασπίστηκε το σερβίς της κι έκανε ένα μπρέικ, το οποίο και της έδωσε το προβάδισμα με 1-0.

Η Ελλάδα έβγαλε αντίδραση, ξεκίνησε δυναμικά το δεύτερο σετ με μπρέικ, υπερασπίστηκε με τη σειρά της το σερβίς της κι έκανε το 1-1, παίρνοντας το δεύτερο σετ με 6-4.

Όλα κρίθηκαν στο σούπερ τάι μπρέικ, όπου νικήτρια θα ήταν η ομάδα που θα έφτανε πρώτη τους 10 πόντους. Η Αυστραλία δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Ελλάδα, προηγήθηκε με 9-4 και “καθάρισε” γρήγορα την υπόθεση νίκη.

Πηγή: newsit.gr