Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Αξιοπρεπέστατη η τελετή έναρξης στο Ρίο με υπέροχα μηνύματα!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016
2016 Rio Olympics - Opening ceremony - Maracana - Rio de Janeiro, Brazil - 05/08/2016. Fireworks explode during the opening ceremony REUTERS/Pawel Kopczynski FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.

Οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες άρχισαν και επίσημα με την τελετή έναρξης -Ηταν μια πραγματικά ωραία και αξιοπρεπής τελετή με ένα όμορφο μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος

Αφιερωμένη στο περιβάλλον ήταν η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Δεν είχε την επιβλητικότητα της γιορτής του Πεκίνου και την άρτια τεχνολογία της Αθήνας. Ομως, η τελετή των Βραζιλιάνων ήταν αξιοπρεπής, φιλότιμη και συχνά συγκινητική. Συγκρατήθηκε γύρω από το μήνυμα της διάσωσης του περιβάλλοντος και της αναδάσωσης και απέφυγε το μεγάλο κόστος…

2016 Rio Olympics - Opening ceremony - Maracana - Rio de Janeiro, Brazil - 05/08/2016. Fireworks explode during the opening ceremony    REUTERS/Pawel Kopczynski FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.

Έτσι σχηματίστηκαν και οι πέντε Ολυμπιακοί Κύκλοι, μέσω των σπόρων που φύτευαν -συμβολικά- οι αθλητές σ’ ένα μικρό σωλήνα, κατά την είσοδό τους στο “Μαρακανά”.

2016 Rio Olympics - Opening ceremony - Maracana - Rio de Janeiro, Brazil - 05/08/2016. Actors perform during the opening ceremony REUTERS/Pawel Kopczynski FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.

Ο Αμαζόνιος, η ιστορία τους, η κουλτούρα τους, η μουσική και η Ζιζέλ τους! Στην τελετής τους φύλαξαν… χώρο και χρόνο για τους Πορτογάλους που αποίκησαν εκεί, τους Αφρικανούς που έφθασαν ως σκλάβοι και επίσης έδειξαν τα δεσμά τους με τη Μέση Ανατολή.

Ο σκηνοθέτης της τελετής έναρξης Φερνάντο Μεϊρέλες, δεν στάθηκε μόνο στο περιβαλλοντικό μήνυμα. Η Βραζιλία είναι χορός, είναι σάμπα, είναι μουσική και ωραίες γυναίκες…