Ολοήμερο αφιέρωμα της ΕΡΤ στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το χαμόγελο του παιδιού

Με εκτενείς αναφορές και θεματικές ενότητες σε όλες τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, η ΕΡΤ πραγματοποιεί τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 ολοήμερο αφιέρωμα για την προβολή των δράσεων του «Χαμόγελου του Παιδιού».

[dfp_ads id=236982]

Ειδικότερα, από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ, όλες οι εκπομπές και τα δελτία Ειδήσεων της ΕΡΤ1 θα φιλοξενήσουν εκτεταμένα θεματικά αφιερώματα με επίκεντρο τις δράσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την υγεία, τη σχολική βία, την παιδική φτώχεια, τις εξαφανίσεις ανηλίκων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μετανάστες. Με ζωντανές συνδέσεις από όλα τα σημεία της Ελλάδας και προσκεκλημένους στο στούντιο επιστήμονες, εθελοντές και ανθρώπους από κάθε τομέα του δημόσιου βίου, η ΕΡΤ1 θα ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες για την πολυετή και πολυσχιδή δράση της οργάνωσης.
Το τηλεοπτικό αφιέρωμα της ΕΡΤ1 θα κορυφωθεί στις 22.00 με ένα ειδικό επεισόδιο της εκπομπής «FΟCUS» με παρουσιαστές τον Πάνο Χαρίτο και την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη. Μαζί τους στο στούντιο θα βρεθούν ο Γιώργος Παπαδάκης, ο Σπύρος Χαριτάτος, η Ζήνα Κουτσελίνη, ο Κώστας Βουτσάς, η Λένα Αλκαίου, η Μελίνα Μακρή και η Τάνια Τρύπη. Στο πλαίσιο της εκπομπής θα παρουσιαστούν επίσης προσωπικές ιστορίες από εθελοντές, εργαζόμενους και παιδιά που μεγάλωσαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η Ελληνική Ραδιοφωνία συμμετέχει με ολοήμερο αφιέρωμα στη δράση για την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού». Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου, τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ τροποποιούν το πρόγραμμά τους και παρουσιάζουν την ιστορία, τις δράσεις, τα προσωπικά βιώματα, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους, που επί 21 χρόνια γράφουν την πορεία του «Χαμόγελου».
Με συνεχείς αναφορές, καλεσμένους αλλά και θεματικές εκπομπές το Πρώτο Πρόγραμμα, το Δεύτερο Πρόγραμμα, το Κosmos 93.6, η EΡΑ Σπορ, η Φωνή της Ελλάδας, καθώς και οι Περιφερειακοί Σταθμοί της ΕΡΤ, ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν.
Ειδικότερα, από το Πρώτο Πρόγραμμα θα μεταδοθούν δύο ωριαίες θεματικές εκπομπές που θα παρουσιάσουν στις 10.00 ο Γιώργος Πίκουλας και στις 18.00 η Ευανθία Ξυνού.
Στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, είναι καλεσμένος της Μαρίας Κοζάκου, στις 09.00. Νωρίτερα, στις 08.00 ο Δημήτρης Μεϊδάνης φιλοξενεί τον συγγραφέα Νίκο Μιχαλόπουλο, όπου μέρος των εσόδων του βιβλίου του προσφέρονται στο «Χαμόγελο». Στις 12.00 το μεσημέρι και για δύο ώρες, η Λίτσα Τότσκα φιλοξενεί καλλιτέχνες που στηρίζουν το «Χαμόγελο του Παιδιού»: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Δήμος Αβδελιώδης, Παρασκευάς Καρασούλος, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιάννης Μπέζος, Παύλος Σάμιος, Κάρμεν Ρουγγέρη, Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Αρμένης, Δημήτρης Υφαντής, Ρίτα Αντωνοπούλου και Γεράσιμος Ανδρεάτος. Τη σκυτάλη παίρνει στις 14.00 και για δύο ώρες, η Βάνα Δαφέρμου με συνεντεύξεις ειδικών επιστημόνων και στελεχών του «Χαμόγελου του Παιδιού».
Στο Κosmos 93.6 και στην ΕΡΑ Σπορ, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το λόγο παίρνουν εθελοντές, εργαζόμενοι και επιστήμονες που στηρίζουν το έργο του «Χαμόγελου». Ομοίως και στη Φωνή της Ελλάδας, η οποία αφιερώνει και δύο θεματικές εκπομπές: 10.00 – 12.00 με τους Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, Γιώργο Διονυσόπουλο και Κατερίνα Χούμπα και 18.00 – 19.00 με τη Βίκυ Τσιανίκα.
Οι Περιφερειακοί Σταθμοί της ΕΡΤ θα προσαρμόσουν επίσης το πρόγραμμά τους, παρουσιάζοντας τις δράσεις στις κατά τόπους δομές του «Χαμόγελου του Παιδιού» και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη, το Ηράκλειο, την Καβάλα, την Κέρκυρα, τη Λάρισα, την Πάτρα, τον Πύργο και τα Χανιά.
Σε όλα τα ραδιοφωνικά προγράμματα, ήδη μεταδίδονται μικρές προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που συνέβαλαν και συμβάλλουν, ώστε να μη σβήσει το χαμόγελο από τα παιδικά χείλη που έχουν ανάγκη.