Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τα αυτοάνοσα νοσήματα στον «Οδηγό καλής ζωής»

Μιχάλης Κεφαλογιάννης

Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 09:00 στον Alpha.

Περισσότερα από 80 αυτοάνοσα έχουν περιγραφεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται για χρόνια νοσήματα, τα οποία έχουν εξάρσεις και υφέσεις, ενώ η σχέση τους με το στρες είναι αμφίδρομη: πυροδοτούνται από αυτό και παράλληλα προκαλούν άγχος σε όσους υποφέρουν.

Στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, το Σάββατο 07 Δεκεμβρίου, στις 09:00 ειδικοί επιστήμονες αναφέρονται στη σχέση που έχουν τα αυτοάνοσα νοσήματα με ψυχοπιεστικά γεγονότα και εξηγούν γιατί ο ψυχισμός παίζει σημαντικό ρόλο και στην αντιμετώπισή τους. Καλεσμένη στο στούντιο είναι μια νέα κοπέλα που εμφάνισε λεύκη στην παιδική της ηλικία.

Στην ενότητα της ψυχολογίας επιστήμονες μιλούν για την κρίση μέσης ηλικίας και για το εάν όντως υπάρχει και στην ενότητα της διατροφής εξηγούν ποιοι συνδυασμοί τροφών εξασφαλίζουν το μέγιστο των θρεπτικών συστατικών. Επίσης, μαθαίνουμε πώς πρέπει να ντύνουμε τα παιδιά τον χειμώνα.

Το τσιμπολόγημα είναι μια «κακή» συνήθεια που μπορεί να μας προσθέσει παραπανίσια κιλά. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι μισοί Έλληνες δεν μπορούμε να αντισταθούμε στο τσιμπολόγημα μεταξύ των γευμάτων.

Πεινάμε πραγματικά όταν τσιμπολογάμε; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ πραγματικής και συναισθηματικής πείνας; Τι μας αρέσει να τσιμπολογάμε και γιατί συνήθως δεν χορταίνουμε; Σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει η εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, Κυριακή 08 Δεκεμβρίου, στις 09:00 με τους ειδικούς επιστήμονες να δίνουν συμβουλές για έξυπνους τρόπους που θα μας βοηθήσουν να σταματήσουμε αυτή τη συνήθεια.

Στην εκπομπή παρουσιάζονται τρία ακόμη ενδιαφέροντα θέματα: γιατί έχουμε κατακράτηση υγρών, τι κάνουμε και τι δεν κάνουμε όταν έχουμε πονόδοντο και όλα όσα γίνονται σε ένα κέντρο αποκατάστασης.