«Οι Τρελοί του Θεού» στον «Ορίζοντα» του Σωτήρη Δανέζη

Πότε κάνει πρεμιέρα η εκπομπή;

Τον φάκελο των τζιχαντιστών, της μεγαλύτερης απειλής των τελευταίων δεκαετιών για τον δυτικό κόσμο, ανοίγει ο Σωτήρης Δανέζης και η ομάδα του στην πρεμιέρα του «Ορίζοντα».

Την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015 στις 23.30 στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς ειδησεογραφικών ντοκιμαντέρ του MEGA παρουσιάζεται η πολύκροτη υπόθεση ενός «Έλληνα» 29χρονου τζιχαντιστή που έχει σημάνει συναγερμό στις διωκτικές αρχές και έρχονται στο φως οι διαδρομές ισλαμιστών από την Αθήνα προς την Ευρώπη και τα μέτωπα της Μέσης Ανατολής.

Ο διευθυντής της Europol, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο βραβευμένος δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας Independent, που ειδικεύεται στο θέμα, γνωστοί Έλληνες αναλυτές, πρώην στελέχη των ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών αλλά κι ένας προκλητικός ισλαμιστής ιμάμης, σκιαγραφούν το προφίλ του Ισλαμικού Κράτους και των υποστηρικτών του, που οι Γάλλοι αποκαλούν «Οι Τρελοί του Θεού».

Στην Αθήνα, ο φακός της σειράς εστιάζει στα στέκια των μεταναστών και στους χώρους λατρείας. Εκεί, μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν εξτρεμιστές στην Ελλάδα κι ότι η χώρα μας δεν αποτελεί στόχο των φανατικών που οραματίζονται την επιβολή της Σαρία και του ισλαμικού νόμου σε όλο τον κόσμο. Οι μαρτυρίες όμως ενός Σύρου δημοσιογράφου κι ενός Κούρδου διερμηνέα δεν είναι καθόλου καθησυχαστικές και γεννούν δεκάδες ερωτήματα…

Την ώρα που έρχονται στη δημοσιότητα όλο και περισσότερες εικόνες με θηριωδίες και εκκλήσεις για τρομοκρατικά χτυπήματα η διεθνής κοινότητα μοιάζει μουδιασμένη και αναζητεί μάταια τρόπους για να αναχαιτίσει τους ισλαμιστές της ISIS. Μπορεί η Δύση με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς να σταματήσει τη φρίκη των αποκεφαλισμών και των μαζικών εκτελέσεων που χρησιμοποιούνται ως εργαλείο στρατολόγησης και προπαγάνδας; Πως μπορεί να θωρακιστεί ο δυτικός κόσμος στην απειλή των χιλιάδων μουσουλμάνων μαχητών που πήγαν σε Συρία και Ιράκ και τώρα επιστρέφουν σε Ευρώπη και Αμερική;