Οι τηλεθεατές παρακολούθησαν στο Mega τις δραματικές εξελίξεις

Η τηλεθέαση κορυφώθηκε τη στιγμή που έληξε η προθεσμία πληρωμής του ΔΝΤ...

Δραματικές στιγμές ζει η Ελλάδα από χθες το βράδυ, καθώς δεν κατάφερε να πληρώσει τη δόση των 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ και πλέον βρίσκεται όλη η χώρα σε καθεστώς χρεοκοπίας. Οι τηλεθεατές παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις τις τελευταίες μέρες και τα κανάλια εκπέμπουν συνεχώς έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές.

Το Mega, με έναν μαραθώνιο ενημέρωσης που ξεκινάει από τις 06.45 και κρατάει μέχρι αργά μετά τα μεσάνυχτα, κατάφερε και χθες να τερματίσει πρώτο. Ειδικότερα, η βραδινή ενημερωτική εκπομπή «Ελλάδα ώρα μηδέν» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, χτύπησε κόκκινο στη 01:00, όταν έληξε η προθεσμία πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, η εκπομπή κρατήθηκε πάνω από το 20% τόσο στο γενικό σύνολο όσο και στο δυναμικό κοινό, σε όλη τη διάρκεια προβολής της. Την ώρα που τα ξένα Μέσα είχαν βάλει αντίστροφη μέτρηση για τη χρεοκοπία της Ελλάδας, τα μηχανάκια μέτρησης της Nielsen έδιναν στο κανάλι της Μεσογείων ποσοστό 28,5%!

Στο ίδιο διάστημα, τα υπόλοιπα κανάλια που βρίσκονταν στον αέρα με ανάλογες εκπομπές, βρέθηκαν αρκετά χαμηλότερα από το Mega στους πίνακες τηλεθέασης. Κάποια από αυτά κατέγραψαν μονοψήφια νούμερα.

Γιώργος Σκρομπόλας