Οι στιγμές τρόμου στην εφορία Κοζάνης – Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με τσεκούρι

Εφορία

Οι στιγμές τρόμου και πανικού στην εφορία Κοζάνης, κατά την επίθεση του 45χρονου με τσεκούρι, κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της ΔΟΥ. Τις εικόνες εξασφάλισε το protothema.gr.

Ο δράστης μπαίνει με απόλυτη ψυχραιμία σε ένα από τα γραφεία και αρχικά επιτίθεται σε έναν άνδρα και στη συνέχεια στις δύο γυναίκες. Όλοι εργαζόμενοι στην εφορία Κοζάνης.

Στο βίντεο διακρίνεται καθαρά η επίθεση αρχικά στον 56χρονο, στον οποίο επέφερε τρία χτυπήματα, ενώ αμέσως μετά επιτέθηκε στην πρώτη από τις δύο γυναίκες που βρέθηκε μπροστά του.
Η τρίτη υπάλληλος τρομοκρατημένη προσπαθεί να ξεφύγει, αλλά λόγω του πανικού της σκοντάφτει σε γραφεία και καρέκλες, με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος και ο 45χρονος δράστης να την χτυπήσει με το τσεκούρι στην πλάτη.

Ο διευθυντής της ΔΟΥ, Ιωάννης Ποδιώτης, κατάφερε να τον ακινητοποιήσει με τη βοήθεια δύο ακόμη ανθρώπων, μιας γυναίκας και ενός άνδρα…

Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες που εξασφάλισε το protothema.gr

Οι τρεις τραυματίες -σε σοβαρή κατάσταση- της σοκαριστικής επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ στην Κοζάνη, υπάλληλοι της υπηρεσίας, διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από το «Μαμάτσειο» νοσοκομείο στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύονται.

Ελαφρύτερα τραυματισμένη είναι 47χρονη, η οποία φέρει θλαστικά κατάγματα και νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου. Η τέταρτη υπάλληλος, στην προσπάθειά της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι. Νοσηλεύεται στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης.

“Ήταν ψυχρός και ψύχραιμος, αποφασισμένος να σκοτώσει”

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών στην ΕΡΤ, ο δράστης μπήκε στη ΔΟΥ έχοντας την τσάντα του, έδωσε τα στοιχεία του κανονικά, θερμομετρήθηκε και δήλωσε ότι πάει στον 2ο όροφο, στο κεφάλαιο. Εκεί άνοιξε την πόρτα, έβγαλε το τσεκούρι από την τσάντα του και άρχισε να χτυπά με τυφλή μανία, τραυματίζοντας 4 άτομα.

Με βάση τα όσα αναφέρουν οι μάρτυρες, ο δράστης «ήταν ψυχρός και ψύχραιμος, αποφασισμένος να σκοτώσει».

Πηγή: newsit.gr