Οι σειρές επιστρέφουν στην ΕΡΤ

Δεδομένη θεωρείται η απόφαση για ανάθεση τηλεοπτικών παραγωγών ελληνικών σειρών το επόμενο διάστημα από τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ.

Τόσο ο Τζ. Καλημέρης όσο και ο Ν. Σίμος θεωρούν απαραίτητη την επιστροφή της ΕΡΤ στις ελληνικές σειρές, από τις οποίες απείχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια είτε γιατί επένδυσε σε αθλητικά δικαιώματα και σε συμφωνίες με μεγάλα στούντιο του εξωτερικού, όπως η Disney, είτε φοβούμενη το πολιτικό κόστος και τη σύγκρουση με την ιδιωτική τηλεόραση.

Η ΕΡΤ, υπό τη νέα διοίκηση, δηλώνει πως θα επαναφέρει τις ελληνικές σειρές στην Ελλάδα, η οποία έχει κατακλυστεί ύστερα από στρατηγική επιλογή της ιδιωτικής τηλεόρασης με τουρκικό πρόγραμμα. Ο Τζ. Καλημέρης έχει γνώση τόσο του κοστολογίου (και δεν αποκλείεται να επαναφέρει στο πρόγραμμα πρόσωπα που απομακρύνθηκαν από τη διοίκηση Λ. Ταγματάρχη) όσο και των επαφών με την ιδιωτική τηλεόραση ώστε να αμβλυνθούν οι εντάσεις.

Ο Νίκος Σίμος είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει τη «γραμμή BBC» για το κόστος των προγραμμάτων αλλά και τη λογική του στη λειτουργία της επιχείρησης, που έχει συμμαζέψει τα οικονομικά της. Το μοντέλο του BBC θα διαπερνάει και τις ειδήσεις, οι οποίες μέχρι και τώρα έχει διαπιστωθεί πως δίνονται με αντικειμενικό τρόπο. 

Πηγή: ΠΑΡΟΝ

Διαβάστε ακόμα:

Τέλης και Σίμος αναλαμβάνουν την ΕΡΤ – Με ειδικά καθήκοντα ο Καλημέρης