Οι πάνω… κάτω στην πρωινή ενημερωτική ζώνη!

Διαβάστε περισσότερα!

 Χαρακτηριστικό είναι ότι το «Πρωινό Αντ1» που τις τρεις πρώτες μέρες της προηγούμενης βδομάδας βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης, για να βρεθεί στη συνέχεια στη δεύτερη θέση με το «Πρωινό Mega» να ηγείται της κούρσας. Χθες όμως, η πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 από την κορυφή βρέθηκε ξανά στην τρίτη θέση, αφού έμεινε πίσω στην κούρσα της τηλεθέασης και από την «Ενημέρωση στη ΝΕΤ».

Συγκεκριμένα, από τις 7 έως τις 10 το πρωί που οι τέσσερις εκπομπές βρίσκονται απέναντι η μία από την άλλη, η πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA σημείωσε 22,2 μέσο όρο, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η εκπομπή «Ενημέρωση στη ΝΕΤ» με 18,3 μέσο όρο, ακολουθεί το «Πρωινό Αντ1» με 15 και στην τελευταία θέση βρέθηκε η εκπομπή «Πρώτη γραμμή» του ΣΚΑΪ με 12,8.

Αναλυτικά, τα νούμερα τηλεθέασης που έκαναν οι πρωινές ενημερωτικές εκπομπές ανά ώρα και οι μέσοι όροι τους, είναι οι εξής:

Με δεδομένο ότι οι πρωινές ενημερωτικές εκπομπές είναι από τα ελάχιστα live προγράμματα αυτήν την περίοδο, είναι λογικό τα επιτελεία των σταθμών να δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτές, όταν μάλιστα τα διαφημιστικά έσοδα της ζώνης έχουν μειωθεί κατά πολύ και αρκετοί πιστεύουν ότι πρέπει να διακόψουν τη live μετάδοσή τους.

Γρηγόρης Μελάς