Οι εργαζόμενοι του ZappIT δεν απεργούν και καταγγέλλουν την ΕΣΗΕΑ

Ένα σωματείο που εν μέσω απολύσεων σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, εν μέσω απειλών εναντίον συναδέλφων να υπογράψουν νέες συμβάσεις με χαμηλότερες αποδοχές και την ώρα που ιστορικά μέσα κλείνουν ή άλλα βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο προτιμά να αγνοεί μια στρατιά συναδέλφων που εργάζονται στα ειδησεογραφικά portal.

Εκατοντάδες συνάδελφοι, έμπειροι δημοσιογράφοι και μέλη της, κατά την Ένωση δεν ασκούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα ενημερώνοντας μέσω internet. Εκατοντάδες άλλοι δεν έχουν το δικαίωμα της ασφάλισης ούτε καλύπτονται από τη σύμβασή της.

Η ΕΣΗΕΑ δεν αναγνωρίζει και δεν καλύπτει τους εργαζόμενους στο internet, όπως παλιότερα με την ίδια υποκριτική λογική δεν αναγνώριζε τα επαγγελματικά δικαιώματα όσων εργάζονταν στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Αντίθετα, οι δημοσιογράφοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε γραφεία τύπου υπουργών, κομμάτων και επιχειρήσεων συνεχίζουν να είναι τακτικά της μέλη και να απολαμβάνουν τα δικαιώματα όσων καθημερινά βρίσκονται στις επάλξεις.

Την ώρα που ο κλάδος πλήττεται ένα νέο δυναμικό κομμάτι αναπτύσσεται, δημιουργεί θέσεις εργασίας, όμως η ΕΣΗΕΑ το αγνοεί επιδεικτικά.

Στερεί από συναδέλφους τους τα στοιχειώδη δικαιώματα και κλείνει την πόρτα σε άλλους που αναζητούν μια επαγγελματική στέγη.