Οι επιδημίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα και η νέα απειλή του κορωνοϊού απόψε στην Αυτοψία

Αντώνης Σρόιτερ

Απόψε στις 00:00 στον Alpha.

Την ώρα που η επιδημία του νέου κορωνοϊού τρομοκρατεί ολόκληρο τον πλανήτη καταγράφοντας χιλιάδες θύματα, ο Αντώνης Σρόιτερ, στην Αυτοψία, αναζητά με τη βοήθεια κορυφαίων επιστημόνων απαντήσεις σε ερωτήματα που καίνε. Με την κάμερα της εκπομπής  μπαίνει στους θαλάμους αρνητικής πίεσης όπου μπορούν να νοσηλευτούν άτομα χτυπημένα από τον νέο κορωνοϊό ή ύποπτα κρούσματα που παραμένουν σε καραντίνα μέχρι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων να δείξουν αν έχουν προσβληθεί ή όχι από τον επικίνδυνο ιό.

Η «Αυτοψία» φτάνει μέχρι την μακρινή Κίνα. Έλληνες που ζουν στην χώρα που χτύπησε η επιδημία  γίνονται ρεπόρτερ για την «Αυτοψία» και καταγράφουν εικόνες που συγκλονίζουν: τους εντατικούς ελέγχους, τις πόλεις-φαντάσματα, τους άδειους δρόμους πολυσύχναστων περιοχών και τα υπερβολικά μέτρα προστασίας που υποχρεωτικά πρέπει να λαμβάνουν όλοι οι πολίτες.

Η εκπομπή επιχειρεί επίσης μια αναδρομή στο παρελθόν καταγράφοντας τους τρόπους αντιμετώπισης των μεγαλύτερων επιδημιών που «χτύπησαν» την Ελλάδα από την Νόσο των πουλερικών και την γρίπη των Χοίρων έως τον ιό του SARS και τον Η1Ν1. Γιατροί, φαρμακοποιοί και δημοσιογράφοι καταθέτουν σκηνές πανικού και φόβου αλλά και άγνωστα περιστατικά καταδεικνύοντας μεταξύ άλλων το στοιχείο της αγιάτρευτης ελληνικής υπερβολής.