Οι Ελληνικές συμμετοχές της Κυριακής

Περιορισμένες είναι οι ελληνικές συμμετοχές στην 9η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Στο στίβο, το μεσημέρι το πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο τον τελικό στον Μαραθώνιο γυναικών στις 13.00 (ΝΕΤ), με τη συμμετοχή της Κωνσταντίνας Κεφάλα. Η αθλήτρια της ΑΕΚ, που γυμνάζεται με τον Δημήτρη Θεοδωρίδη, έχει κάνει φέτος 2.41.01, ενώ το ατομικό της ρεκόρ είναι 2:40.36. Είναι η πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες και στόχος της είναι ένα καλό πλασάρισμα βελτιώνοντας αν τα καταφέρει και το ατομικό της ρεκόρ.

Το βράδυ (21:05 – ΝΕΤ) στα προκριματικά του ύψους θα έχουμε τη συμμετοχή του Κώστα Μπανιώτη. Ο 26χρονος άλτης θα πάρει μέρος για 2η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και στόχος του είναι να περάσει στον τελικό της Τρίτης. Η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για τον αθλητή του Γιώργου Τσούγκου, ο οποίος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού κι έμεινε πίσω από πλευράς προετοιμασίας. Ο Μπανιώτης, που ανήκει στην Ολυμπιάδα Κομοτηνής, έχει καλύτερη φετινή ατομική επίδοση 2.25μ, ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι 2.28μ (στον κλειστό έχει 2.32μ).

Το βραδινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε τελικούς. Συγκεκριμένα θα γίνουν το τριπλούν γυναικών (21.35), η σφυροβολία ανδρών (10.20), τα 400μ γυναικών (23.10), τα 3.000μ στιπλ ανδρών (23.25) και τα 100μ ανδρών (23.50), αγώνισμα που αναμένεται να ανεβάσει κάθετα την τηλεθέαση σε όλο τον κόσμο.

Στο Γουεϊμάουθ διεξάγονται οι δύο τελευταίες ιστιοδρομίες (9η και 10) στα RS-X ανδρών, με τον Βύρωνα Κοκκαλάνη να διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση στη δεκάδα που θα αγωνιστεί την Τρίτη στον αγώνα μεταλλίων (medal race). Αντίθετα, η Αγγελική Σκαρλάτου θα ολοκληρώσει λογικά αύριο τις προσπάθειές της στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, ενώ οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης θα μετάσχουν στις κούρσες 12 και 13 της κλάσης 49er (στην οποία γίνονται 15 ιστιοδρομίες και μετά ο αγώνας μεταλλίου). Αύριο θα δοθούν και τα πρώτα μετάλλια στην ιστιοπλοϊα, στις κατηγορίες Finn και Star.

Τέλος, αρχίζει στο «Ακουάτικς Σέντερ» η συγχρονισμένη κολύμβηση, με τις Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη να αγωνίζονται στις 17:00 (ΕΤ1) στο τεχνικό πρόγραμμα του προκριματικού στο ντουέτο. Μετέχουν συνολικά ζευγάρια από 24 χώρες και η 12άδα του τελικού θα προκύψει από τον συνυπολογισμό του τεχνικού με το ελεύθερο πρόγραμμα (το οποίο διεξάγεται τη Δευτέρα).

Πέραν του στίβου και της ιστιοπλοϊας, αρχίζουν αύριο και οι τελικοί οργάνων στην ενόργανη γυμναστική, με τη διεξαγωγή των ασκήσεων εδάφους ανδρών, του πλάγιου ίππου και του άλματος γυναικών. Παράλληλα ολοκληρώνεται το τουρνουά τένις, με τους τελικούς στο απλό ανδρών, μεταξύ του Ρότζερ Φέντερερ και του Αντι Μάρεϊ, στο διπλό γυναικών και στο μεικτό διπλό, ενώ ανοίγει η αυλαία της ελληνορωμαϊκής πάλης, με τις κατηγορίες 55 και 74 κιλών. Τελικούς έχουμε επίσης στο μπάντμιντον (μονό και διπλό ανδρών), στην ποδηλασία πίστας (όμνιουμ ανδρών), στις καταδύσεις (3μ. γυναικών), στην ξιφασκία (ομαδικό ξίφους ασκήσεων ανδρών), στην σκοποβολή (50μ. πιστόλι ανδρών) και στην άρση βαρών (+75κ. γυναικών).

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις από την επικαιρότητα στο NewsIt