Οι Έλληνες αθλητές που μας έκαναν υπερήφανους το 2019

Στέφανος Τσιτσιπάς

Αθλητές που σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά...

Μια χρονιά μεγάλης σημασίας και επιτυχιών για τον ελληνικό αθλητισμό φεύγει σε λίγες ώρες. Μέσα στο 2019 τόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πολλοί ακόμα κατόρθωσαν μέσα από τις προσπάθειες τους να αναδείξουν την χώρα μας.

Αθλητές που με σκληρή προσπάθεια και δουλειά έκαναν όλους τους Έλληνες περήφανους. Δίχως άλλο, η χρονιά αυτή του ανήκει. Ο λόγος για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος κέρδισε τουλάχιστον από μία φορά τους τρεις κορυφαίους τενίστες του κόσμου. Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς υποκλίθηκαν στο ταλέντο και τη νεανική του ορμή

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στις 24 Ιουνίου 2019, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ακούει το όνομα του στην ανάδειξη του Mvp Player του NBA και γίνεται μόλις ο δεύτερος Ευρωπαίος που κατακτάει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη.

Όσον αφορά στον κλασικό αθλητισμό και δη τον στίβο, στην Ευρώπη, ο κυρίαρχος του μήκους είναι Έλληνας αφού ο Μίλτος Στεντόγλου κατάφερε να βρεθεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου τόσο στο Ευρωπαϊκό κκλειστού της Γλασκόβης όσο και στο Ευρωπαϊκό κάτω των 23 στο Κέμπλιν.

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN που προβλήθηκε στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος 07:00, το διαμάντι του Ελληνικού στίβου είναι δίχως αμφιβολία η Κατερίνα Στεφανίδη που έγινε η πρώτη αθλήτρια στο Άλμα Επί Κοντώ που κατακτά τέσσερα διαμάντια στο Diamond League!

Και το 2020 σε… περισσότερες Ελληνικές επιτυχίες!