Οι αριθμοί της ΝΕΤ που κέρδισε τις «εκλογές» της τηλεθέασης

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ήταν η πρώτη δύναμη κατά τη διάρκεια του χθεσινού εκλογικού μαραθωνίου, με μερίδια τηλεθέασης που άγγιξαν ακόμα και το 28,5%.

Η εκλογική δραστηριότητα καλύφθηκε ραδιοφωνικά με τον πλέον άρτιο τρόπο από τη ΝΕΤ FM, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr. 

Από τις αρχές Ιουνίου μέχρι και σήμερα τα ξημερώματα, περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι της ΕΡΤ – δημοσιογράφοι, τεχνικοί, παραγωγοί και σκηνοθέτες – ασχολήθηκαν με την τηλεοπτική κάλυψη της πιο κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης των τελευταίων δεκαετιών. Στην κάλυψη των εκλογών χρησιμοποιήθηκαν 80 πολυκάμερα και 400 μονοκάμερα συνεργεία για περισσότερες από 400 απευθείας συνδέσεις στην Αθήνα και την επικράτεια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μεταδόθηκαν πάνω από 50 ειδικές εκλογικές εκπομπές, ενώ περισσότεροι από 800 πολιτικοί, υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη όλων των κομμάτων φιλοξενήθηκαν στις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της ΝΕΤ. Παράλληλα, η ΕΡΤ κάλυψε 23 συνεντεύξεις αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων και περισσότερες από 70 περιοδείες και συγκεντρώσεις πολιτικών αρχηγών σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Πρωτοφανής ήττα του Mega από την ψηφοφορία των τηλεθεατών