Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Ενα από τα αγαπημένα μου «σπορ» είναι η… δηλωτή»!

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

"Στο χωριό όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, τη Μυγδαλιά (Γλανιτσιά), είναι το επίσημο άθλημα".

Εδώ και δύο σχεδόν εβδομάδες συμμετέχει στο προεδρείο της Βουλής, από τη θέση του Ε’ αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου, έχοντας διανύσει μακρά διαδρομή στην πολιτική ζωή της χώρας, κάνοντας την αρχή το 2000 ως μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εδώ και 10 χρόνια βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής, μιλά στα Παραπολιτικά και την Σάσα Σταμάτη για όλους και για όλα. Ξεχωριστό ενδιαφέρον, όμως, έχουν οι απαντήσεις που δίνει για το πώς περνά το καλοκαίρι του και τι του αρέσει να κάνει όταν βρίσκεται στο χωριό του, τη Μυγδαλιά Αρκαδίας.

Ποιο ήταν το πιο όμορφο καλοκαίρι της ζωής σας; Θέλω να είναι αυτό το καλοκαίρι. Περιμένω να συναντήσω την οικογένειά μου στην όμορφη Νάξο και μετά να πάμε στο χωριό. Θέλω να χορτάσω μαζί τους την κάθε στιγμή.

Κάνετε κάποιο θαλάσσιο σπορ; Ενα από τα αγαπημένα μου «σπορ» είναι η «δηλωτή». Στο χωριό όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, τη Μυγδαλιά (Γλανιτσιά), είναι το επίσημο άθλημα. Είναι κυρίως η συζήτηση που ανοίγει με αφορμή το παιχνίδι και τα πειράγματα που ακολουθούν. Αξίζει να το ζήσετε και ας μην είναι θαλάσσιο σπορ!

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Πότε κλάψατε τελευταία φορά; Οπως σας είπα στην αρχή της συνέντευξης, σήμερα συνοδεύσαμε τον αγαπημένο φίλο μας Γρηγόρη στο τελευταίο του ταξίδι. Και έκλαψα. Ο Γρηγόρης ήταν ευγενικός, δουλευταράς και αισιόδοξος άνθρωπος. Ταλαιπωρήθηκε από την ασθένεια, αλλά και από ανθρώπους που προσπάθησαν να τον σπιλώσουν. Δεν είχαν το θάρρος, όταν αθωώθηκε, να πουν μια κουβέντα. Ας το κάνουν τώρα. Ας ζητήσουν έστω και τώρα μια συγγνώμη.