Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Live News – Όσα είπε για το επίδομα των 800 ευρώ

Live News

Όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Στην καθημερινή ενημερωτική εκπομπή «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο εμφανίστηκε μέσω skype ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης το απόγευμα της Δευτέρας. Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για όλες τις άμεσες τροποποιήσεις που θα γίνουν στην αγορά, στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους εξαιτίας του κορονοιού.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με το επίδομα των 800 ευρώ για τους υπαλλήλους επιχειρήσεων που επλήγησαν από την έξαρση του κορονοϊού στη χώρα μας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε με σαφήνεια: “Mέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, θα έχουν λάβει το επίδομα των 800 ευρώ οι εργαζόμενοι», ενώ αναφορικά με το δανειακό κομμάτι των επιχειρήσεων τόνισε ότι: «Αφορά όλα τα ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια.Για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο τα επιτόκια των επιχειρήσεων θα πληρωθούν από το κράτος, από το Υπουργείο Ανάπτυξης».

Όλες οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις προς ΕΦΚΑ και Εφορίες παίρνουν τρίμηνη αναστολή. Και οι ρυθμισμένες και οι αρρύθμιστες οφειλές, επεσήμανε ο υπουργός. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι: «να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ζωντανές και να δώσουμε την ευκαιρία στις τράπεζες να μην ανοίξουν ένα νέο κύκλο κόκκινων δανείων, θα είναι καταστροφικό».

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις. Όμως όποιος πιστεύει ότι μπορεί να πληρώσει, να το κάνει», είπε προσθέτοντας ότι για αυτό το λόγο δίνουμε το κίνητρο του 25% της έκπτωσης. Σε ερώτηση για το πόσα θα μπουν στα κρατικά ταμεία είπε: «Ο δύσκολος μήνας για τα έσοδα είναι ο Απρίλιος.Δεν μπορούμε να επιλέξουμε πότε θα μας βρει μια συμφορά. Εμείς πρέπει να την αντιμετωπίσουμε».

Για την ρευστότητα στην αγορά: «Εάν η Ελλάδα εξέλθει σε ένα λογικό χρονικό διάστημα από την κρίση, θα έχουμε κερδίσει μια καλή φήμη και με όλη τη ρευστότητα να βάλουμε μπρος την οικονομία. Θα είναι σίγουρα μια κακή τουριστική χρονιά, αλλά η καλή μας φήμη θα φέρει κάποιον αριθμό τουριστών. Ως τις 20/4 θα αυξάνονται τα κρούσματα, από τις αρχές Μαΐου θα έχει ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων. Όταν θα φτάσουν στο μηδέν θα επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μείωσης μισθών δημοσίων υπαλλήλων και πληθώρα προϊόντων. «Υπάρχει υπερπληθώρα αγαθών και γεμάτες αποθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsit.gr