Ο Τιτανικός γίνεται σειρά

Διαβάστε: Πότε θα βγει στον αέρα το νέο σίριαλ

Οι δημιουργοί Ντάουντον Αμπεϊ και Τζούλιαν Φέλοους, υπεύθυνος για την ταινία «Εγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ», ανέλαβαν να γράψουν το σενάριο τηλεοπτικής μίνι σειράς, η οποία θα βγει στον αέρα το επόμενο έτος στο βρετανικό κανάλι ITV1. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν την άνοιξη και θα έχουν έδρα την Ουγγαρία, ενώ η πρεμιέρα της σειράς θα συμπέσει με τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από το πιο διάσημο ναυάγιο και «είναι το δράμα που όλοι πρέπει να δουν», σύμφωνα με την Ελληνίδα Μαρία Κυριακού, η οποία είναι η επικεφαλής του ITV1.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε την Ελεν Μίρεν και τη νεαρή Ρομόλα Γκέρεϊ. Οι ιθύνοντες του στούντιο υπόσχονται στους τηλεθεατές ότι θα παρακολουθήσουν ένα «σπαραχτικό ταξίδι στις τελευταίες δραματικές ώρες του »Τιτανικού» που θα συγκινήσει τους πάντες». Η μίνι σειρά θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια, τα οποία θα συνδυάζουν το μυστήριο με τη δράση και τους δραματικούς χαρακτήρες με τον ρομαντισμό.

Βέβαια παρότι θα δοθεί έμφαση στην ιστορική ακρίβεια των γεγονότων και των προσώπων, οι σεναριογράφοι θα συνδυάσουν τα ιστορικά πρόσωπα με μυθοπλαστικά για δραματουργικούς λόγους.

Η σειρά δεν στοχεύει μόνο στο βρετανικό κοινό, αφού η ιστορία του πλοίου έχει αποδειχτεί ότι συγκινεί παγκοσμίως κι έτσι θα προβληθεί σε Αμερική και Αυστραλία.

Το πρώτο επεισόδιο θα ξετυλίξει το κουβάρι της ιστορίας του πιο διάσημου ναυαγίου από το τέλος, όταν τα νέα πως βυθίστηκε ο «Τιτανικός» φτάνουν στη στεριά και το κακό έχει ήδη συμβεί.

Ο «Τιτανικός», το πλοίο που είχε βαπτιστεί από τους κατασκευαστές του ως «αβύθιστο», ύστερα από σύγκρουση με παγόβουνο βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι στον Ατλαντικό ωκεανό το 1912.

Λευτέρης Μπιντέλαs
Πηγή:Έθνος