Ο Θεοχάρης του Just αυτοπροτάθηκε για την Eurovision;

Διαβάστε: Πέντε δισκογραφικές και μια αυτόνομη υποψηφιότητα ''παίζουν'' για τον τελικό της Γερμανίας.

Πέντε συν μια προτάσεις για την φετινή Eurovision βρίσκονται στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη. Μπορεί όπως λένε οι πληροφορίες ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού που έχει την ευθύνη για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Τηλέμαχος Χυτήρης να αποδέχθηκε “με βαριά καρδιά” την συνέχιση της διοργάνωσης από την ΕΡΤ αφού όμως αποφασίστηκε θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα πλαίσια φυσικά του κατά πολύ μειωμένου bughet λόγω του “μαχαιριού” στις ΔΕΚΟ άρα και στην Δημόσια Τηλεόραση.

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ληφθεί και οι οριστικές αποφάσεις. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες τα κριτήρια φέτος θα είναι διαφορετικά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Επιθυμία της ηγεσίας της ΕΡΤ είναι το φετινό τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει να διαφοροποιείται από το ύφος του ποπ που είχαμε συνηθήσει στις προηγούμενες διοργανώσεις κινούμενο σε πιο ποιοτικά μονοπάτια. Εξ’ ου και επιθυμία των ιθυνόντων της Δημόσιας Τηλεόρασης ήταν να ταξιδέψει στη Γερμανία η έντεχνη Ανδριάννα Μπάμπαλη κάτι που όμως απορρίπτει και η ίδια αλλά και η δισκογραφική της, η Minos.

Ένα ακόμη κριτήριο για την επιλογή του τραγουδιού θα είναι οι διεθνείς δημόσιες σχέσεις της κάθε δισκογραφικής καθώς το φετινό bughet για το promo tour (την περιοδεία δηλαδή του καλλιτέχνη για την προώθηση του ελληνικού τραγουδιού στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες) θα είναι και αυτό αισθητά μειωμένο. Άραγε αυτό σημαίνει πως αποκτούν προβάδισμα όσες εταιρείες εντάσσονται στην “ομπρέλα” ενός πολυεθνικού δισκογραφικού ομίλου; (Universal και Sony)

To βέβαιο είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξει απεύθειας ανάθεση αλλά θα πραγματοποιηθεί βραδιά επιλογής του ελληνικού τραγουδιού που θα ταξιδέψει στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας τον προσεχή Μάϊο. Και εδώ το bughet χαμηλό – η ελληνική βραδιά θα πραγματοποιηθεί σε στούντιο ίσως και χωρίς κοινό όπως και πέρσι – ενώ ήδη αναζητείται χορηγός.