Ο Θάνος Πλεύρης βγήκε από την κλινική: «Εύχομαι υγεία σε όσους ευχήθηκαν τον θάνατό μου»!

Θάνος Πλεύρης

Λύγισε την ώρα των δηλώσεων: «Ευχαριστώ τον Θεό που έχω τη δεύτερη ευκαιρία να είμαι δίπλα στην οικογένειά μου».

Μετά από την σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του, που παραλίγο να του στοιχίσει την ίδια του τη ζωή, ο Θάνος Πλεύρης βγήκε από την κλινική που νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες. Η κατάσταση του πρώην βουλευτή ήταν οριακή όταν μπήκε στο Ιατρικό Κέντρο. Χρειάστηκε να δώσει μάχη στην εντατική. Η ζωή του διέτρεχε άμεσο κίνδυνο καθώς μετά από αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα είχε διαγνωστεί σηψαιμία. Ο δυνατός του οργανισμός τον βοήθησε, αντέδρασε γρήγορα στην φαρμακευτική αγωγή και βγαίνει νικητής απ’ αυτή τη μάχη.

[dfp_ads id=236982]

Στην έξοδο από την κλινική, ο Θάνος Πλεύρης, εμφανώς συγκινημένος, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Στα 39 μου χρόνια βρέθηκα στη μεγαλύτερη δοκιμασία της ζωής μου. Με τη βοήθεια του Θεού, αλλά και τον αγώνα που έγινε εδώ στο Ιατρικό Κέντρο με όλους τους θεράποντες ιατρούς είμαι πλέον στην κατάσταση του τελικού σταδίου της ανάρρωσης. Θέλω να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου που ήταν δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα. Η αίσθηση του να ξαναδώ τα παιδιά μου, να είμαι δίπλα τους είναι αυτό που με κράτησε σε αυτόν τον αγώνα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, την αδερφή μου, τη μητέρα μου και όλον αυτόν τον ανώνυμο κόσμο που τον παρακολούθησα και πραγματικά ήταν πάρα πολύ συγκινητικό. Εύχομαι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους να έχουν υγεία…

Aκόμα και σε αυτούς τους λίγους που ευχήθηκαν τον θάνατό μου

Εύχομαι να έχουν πάντα υγεία. Κανείς δεν αξίζει να βρεθεί σε αυτή τη θέση. Θέλω να ευχαριστήσω και τα ΜΜΕ που με πολύ μεγάλη ευαισθησία χειρίστηκαν το θέμα της υγείας μου. Τώρα έχω ένα επόμενο στάδιο που είναι η νοσηλεία στο σπίτι μου για μερικές εβδομάδες. Οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση θα γίνει αφού πλέον θα είμαι υγιής. Ευχαριστώ τον Θεό που έχω τη δεύτερη ευκαιρία να είμαι δίπλα στην οικογένειά μου. Ελπίζω το δικό μου παράδειγμα να γίνει το έναυσμα για να επανεξεταστεί το θέμα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, ειδικά στα δημόσια νοσοκομεία».

Ο θεράπων ιατρός και επιστημονικός διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Ντίνος Κωνσταντινίδης, δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ο κύριος Πλεύρης έγινε καλά. Πέρασε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια κι ευτυχώς γι’ αυτόν η έκβαση της θεραπείας του ήταν άριστη και η υγεία του αποκατεστάθη. Με μία πάρα πολύ σοβαρή λοίμωξη, ως αποτέλεσμα κάποιας επέμβασης που είχε κάνει σε κάποιο άλλο νοσοκομείο, μπόρεσε το ιατρικό team του Ιατρικού να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του. Είναι πολύ σημαντικό το ότι η συνεργασία των γιατρών στο δικό μας το κέντρο ήταν τόσο καλή που ούτως ώστε το αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλαμε. Του ευχόμαστε να είναι πάντα καλά».