Ο Στρος Καν στα δικαστήρια- Παγκόσμιος σάλος!

Διαβάστε: Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν κατηγορείτε για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία καμαριέρας του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε στη Ν. Υόρκη.

Από στιγμή σε στιγμή θα βρεθεί ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του πρόκειται να αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομονίκ Στρος-Καν αρνείται όλες τις κατηγορίες που τού απαγγέλθηκαν και θα δηλώσει αθώος, τόνισε ο δικηγόρος του στην Ουάσινγκτον Ουίλιαμ Τέιλορ.

Ο αμερικανός δικηγόρος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο επί της διαδικασίας.

Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία εις βάρος μίας 32χρονης καμαριέρας του πολυτελούς ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με την αστυνομία ο επικεφαλής του ΔΝΤ δεν έχει διπλωματική ασυλία. Το αδίκημα της σεξουαλικής επίθεσης επισύρει ποινή ως και 20 χρόνια όπως και η απόπειρα βιασμού. Η ομηρία επισύρει ποινή φυλάκισης από 3 ως 5 χρόνια.

Η είδηση της κινηματογραφικής σύλληψης του Στρος Καν στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία τόσο στις αγορές,όσο και στη Γαλλία καθώς ήταν η τελευταία ελπίδα των γάλλων Σοσιαλιστών να κερδίσουν τις εκλογές του 2012. Προηγείτο κατά κράτος έναντι του Σαρκοζί στις δημοσκοπήσεις και αναμενόταν να δηλώσει την υποψηφιότητά του στα τέλη Ιουνίου.

Η σύζυγός του Αν Σενκλερ δήλωσε ότι δεν πιστεύει «ούτε για ένα δευτερόλεπτο τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του συζύγου της», σε ανακοίνωση της που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε περισσότερα στο NewsIT.